Tot 71 doden om twee mannen uit te schakelen: Israëlisch bombardement in ‘humanitaire zone’ lokt verontwaardiging uit

Een Israëlische luchtaanval in een ‘humanitaire zone’ heeft volgens het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid zeker 71 doden en 289 gewonden veroorzaakt. Het Israëlische leger zegt met de aanval twee Hamaskopstukken geviseerd te hebben, onder wie Mohammed Deif, een van de breinen achter 7 oktober.

 

Meer krantenkoppen in België

Fluffy Falafel vanaf heden te vinden op de Veemarkt

In juli 2022 opende Wasim Bayazid (46) zijn eerste eat-in en takeaway winkel ‘Fluffy Falafel’, gevestigd op de hoek van de Veldstraat en de Stasegemsestraat in Kortrijk. Ruim twee jaar later verhuist de gewezen Syrische vluchteling met zijn vegan falafel wraps naar een grotere locatie op de Veemarkt, breidt hij samen met Kristof De Ruyck zijn cateringdiensten uit en lanceert

Lees meer »

“Brigitte Macron bestaat niet”: 2 vrouwen veroordeeld voor verspreiden van nepnieuws over Franse first lady

In Frankrijk zijn 2 vrouwen veroordeeld die transfobe geruchten verspreid hebben over Brigitte Macron, de echtgenote van de Franse president Emmanuel Macron. Ze beweerden op sociale media dat de first lady als man geboren zou zijn. Volgens hen bestond Brigitte Macron helemaal niet en is ze in werkelijkheid haar broer Jean-Michel Trogneux die van geslacht veranderd is.

Lees meer »

Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten na botsing tussen Lijnbus en twee voertuigen

Op de afrit van de E403 in Torhout gebeurde vrijdagmiddag rond 16.30 uur een verkeersongeval waarbij een Lijnbus en twee voertuigen betrokken waren. Het ging om een kop-staartbotsing bijna bovenaan de brug om naar Torhout te rijden. Op de Lijnbus zaten geen passagiers, in een van de wagens raakte iemand lichtgewond.
The post Moeilijke avondspits: afrit E403 Torhout afgesloten

Lees meer »

Vernieuwde sporthal ter Groene Poorte plechtig geopend

Onlangs werd de sporthal van Ter Groene Poorte, die tijdens de zomervakantie grondig gerenoveerd werd, plechtig geopend door schepen van Sport Franky Demon. De renovatie omvatte onder andere de plaatsing van een nieuwe sportvloer van meer dan 2.000 vierkante meter. Ook in de verbetering van de akoestiek werd geïnvesteerd. Hiervoor kon de school rekenen op
The post Vernieuwde sporthal

Lees meer »

“Tijd voor een nieuwe wind”: TEAM8710 met 12 nieuwkomers én jongste kandidaat-burgemeester naar verkiezingen

TEAM8710 maakte haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wielsbeke bekend. Zoals reeds aangekondigd trekt gemeenteraadsvoorzitter Frédéric Depypere (46) de lijst. Schepenen Daisy Haydon, Ine Callens en Filiep De Vos zorgen voor de nodige bestuurservaring.
The post “Tijd voor een nieuwe wind”: TEAM8710 met 12 nieuwkomers én jongste kandidaat-burgemeester naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

Voorstel van Israël: Hamas-leider mag veilig weg uit Gaza als hij gijzelaars vrijlaat – Israël schiet 5 Palestijnen dood op Westelijke Jordaanoever

Israël heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas een nieuw voorstel gedaan. Hamas-leider Yahya Sinwar mag veilig vertrekken uit Gaza in ruil voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars. Bij een Israëlische luchtaanval op een school in Gaza zijn veertien mensen gedood. Ook heeft het Israëlische leger woensdag vijf Palestijnen gedood in Tubas, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat melden de Palestijnse

Lees meer »