Russische ambassadeur in Brussel: ‘NAVO bereidt zich voor op een oorlog met Rusland’

15:01 Alexander Tokovinin, de Russische ambassadeur in België, heeft aan staatspersbureau TASS verklaard dat NAVO haar lidstaten militariseert met zicht op een oorlog met de Russische Federatie. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

De vlaggetjes wapperen opnieuw in het centrum van Oekene en dat kan maar één ding betekenen: de Gardeboefeesten komen er opnieuw aan. Niet zomaar één, want ze zijn ondertussen al aan de vijftigste editie toe. Voor de gelegenheid trekt er opnieuw een stoet door de straten.
The post Opnieuw stoet tijdens Gardeboefeesten voor de vijftigste editie: “Begonnen met valiezenkoers”

Lees meer »

Ketelhuis wordt buurtcentrum met sociale kruidenier

Het gemeentebestuur heeft de omgevingsvergunning goedgekeurd om het ketelhuis van de voormalige Wolspinnerij langs de Statiestraat om te vormen tot een buurtcentrum met een sociale kruidenier. De site van de textielfabriek is al enige tijd afgebroken en wordt omgevormd tot een nieuwe woonwijk. Enkele kenmerkende elementen van het industriële erfgoed zijn echter bewaard en worden
The post Ketelhuis wordt

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen van Ieper, Poperinge en Veurne

Met de verkiezingen in zicht legt Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen nog eens de vinger op de economische wonden via hun regiodeals. In de Westhoek zijn dat mobiliteit, de arbeidsmarkt, ruimte om te ondernemen en de braindrain. Voor Ieper, Veurne en Poperinge hebben voorzitters Callens en De Brabandere specifieke aanbevelingen
The post Voka lanceert aanbevelingen voor lokale besturen

Lees meer »