Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag

Maurits Gadeyne (86) en Lucienne Dejaegher (85) uit de Zonnebeekseweg in Ieper vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij trouwden in het Franse Tourcoing op 26 juni 1959.

Maurits was bediende bij de NMBS en Lucienne zorgde voor het huishouden. Maurits werd geboren in Boezinge op 3 maart 1938. “Als boreling gaf ik weinig teken van leven, maar dokter Dekemele stak mij in een emmer met ijskoud water. Het is goed gekomen”, lacht Maurits. Lucienne werd geboren over de schreve in Tourcoing op 11 februari 1939.

“Wij waren nog jong toen wij trouwden en mijn vrouw kwam dan nog uit Frankrijk”, vertelt Maurits. “Het leven heeft soms rare kronkels. Ik ontmoette Lucienne toen zij op bezoek kwam bij familie in de streek. Het was liefde op het eerste gezicht.” Maurits werkte als seinwachter bij de NMBS en Lucienne werkte in Bellewaerde in de souvenirwinkel, samen met dochter Liliane van de familie Floorizoone die toen nog eigenaar was van het pretpark.” Ze hebben twee kinderen Christine en Rudy, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

The post Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

“Oude mensen zijn hier een vogel voor de kat”: eigenaars zorgflats klagen gebrekkige service aan

Een troebel zwembad, ondermaatse zonnewering en vooral: zorg die te wensen overlaat. Eric De Meirsman en Sylviane Schampaert zijn niet te spreken over de service die zorgbedrijf Vulpia aanbiedt in hun assistentiewoningen. “Hulpbehoevende ouderen zijn hier een vogel voor de kat”, foeteren ze. Volgens Vulpia zijn de meeste bewoners wél tevreden.
The post “Oude mensen zijn hier een vogel

Lees meer »

Eerste écht Belgische mosselen zijn op-en-top West-Vlaams: op bezoek bij de zeeboerderij van supermarktketen Colruyt voor onze kust

De Belgen behoren tot de grootste mosselfanaten ter wereld. Alleen wordt de lekkernij niet in onze eigen Noordzee gekweekt. Of beter: wérd. Enkele jaren geleden startte supermarktconcern Colruyt met een kleinschalige mosselboerderij voor de kust van Nieuwpoort. Dit jaar zullen ze er in totaal een goeie vijftig ton Belgische mosselen oogsten, een cijfer dat op (lange) termijn richting tweeduizend ton

Lees meer »

Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk

“Mijn neef Kurt verdient zeker een bloemetje”, mailt Els Gheysens naar KW, “voor de liefde en de zorg voor zijn vrouw Nancy die een hart- en niertransplantatie achter de rug heeft.” Meer zelfs, Kurt schonk als donor zijn nier aan zijn geliefde.
The post Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk appeared first on

Lees meer »

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »

Poetin: “Als Oekraïne langeafstandswapens mag gebruiken, zijn NAVO-landen in oorlog met Rusland”

Als Oekraïne groen licht krijgt van westerse landen om langeafstandswapens te gebruiken, dan zijn de NAVO-landen in oorlog met Rusland. Die waarschuwing stuurde de Russische president Vladimir Poetin de wereld in. “Dit zou niets minder dan een directe deelname van de NAVO-landen aan de oorlog in Oekraïne betekenen”, klonk het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze

Lees meer »

Volksspelen verenigen buurt: Tweede editie met dit jaar varkentje aan ’t spit

Op zondag 22 september vindt in De Boogaard – het buurtparkje naast de kerk – de tweede editie plaats van het groot Zuienkerks volksspelentornooi. Feestcomité Zuienkerke hoopt opnieuw op een mooie opkomst. “Vorig jaar is er achteraf nog lang over het tornooi gesproken geweest. We bereikten gezinnetjes die we anders niet, of toch moeilijk, bereiken.”
The post Volksspelen verenigen

Lees meer »

Beugnies Les Chocolats en V-Chocolatier by Sweertvaegher opnieuw opgenomen in Gault&Millau Chocolatier

Gault&Millau maakt voor de negende keer een selectie van de beste chocolatiers bekend. Sinds het begin van de uitgave staan V-Chocolatier by Sweertvaegher in de ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg 2025’-gids en Beugnies Les Chocolats uit Marke voor een zesde jaar op rij. “Hartelijk dank aan ons team voor de inzet en aan Gault&Millau Belgium voor de erkenning. Let’s

Lees meer »