Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator

Toen Clément Rosseel afscheid nam van het Komense Lintweverijmuseum moest men op zoek naar een nieuwe directeur-conservator. Uiteindelijk waren er zes kandidaten die aan de proeven deelnamen en hun visie op lange en korte termijn voor het museum naar voor mochten brengen. De 28-jarige Coline Ernould kwam als beste kandidaat uit de bus.

Ze deed eerder al ervaring op in de textielwereld en was ook actief in verschillende Brusselse musea. Na haar aanstelling verhuisde ze meteen van haar woonplaats Court-Saint-Étienne in Waals-Brabant naar Komen-Waasten.

“Voor mij is het een droom die werkelijkheid wordt om hier dit prachtige museum in een mooie streek uit te bouwen”, vertelt ze. “Toen het bekend werd dat er een nieuwe conservator gezocht werd, heb ik niet lang getwijfeld om mij kandidaat te stellen. Ik ben pas begonnen op 1 juli, maar het bruist nu al van de ideeën om samen met de hele ploeg en de vrijwilligers het museum groter en toegankelijker te maken voor het brede publiek.”

Uitdagingen

Coline heeft naar eigen zeggen wel wat uitdagingen voor de boeg. “Onlangs kon het museum het hiernaast gelegen pand overnemen, waardoor het museum nog verder kan uitbreiden. Dat is ook een must, want er zijn nog steeds mensen die het Lintweverijmuseum niet kennen, zelfs mensen uit deze regio. Het wordt alleszins een grote uitdaging, maar met de hele ploeg, de vrijwilligers, de Confrérie en andere medewerkers zullen we er iets groots van maken de komende jaren.” (ZB)

Het Lintweverijmuseum vind je in de Kunstenstraat 3 in Komen.

Foto os en tekst ZB

The post Lintweverijmuseum heefteen nieuwe conservator is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Is de fameuze bloedbad-quote van Donald Trump correct weergegeven in Terzake?”

Het gonst op sociale media en een fikse regenbui met klachten plenst in mijn mailbox. Veel reacties op een Terzake-reportage vanuit de VS, met de Amerikaanse politiciloog en Harvard-professor Daniël Ziblatt. Hij is bezorgd over de neergang van de democratie in Amerika. We zien in de reportage ook Donald Trump die in een korte quote “waarschuwt voor een bloedbad” als

Lees meer »

Prikacties bij Ontex in Eeklo, weekendploeg legt enkele uren het werk neer

Vanochtend hebben de werknemers van de weekendploeg bij Ontex in Eeklo een tijdlang het werk neergelegd. Ontex kondigde in juni aan dat er een 500-tal mensen moet vertrekken in de vestigingen in Eeklo en Buggenhout. De bonden en de directie zijn nog steeds aan het onderhandelen en de actievoerende werknemers willen vooral duidelijkheid. Na enkele uren ging de overgrote meerderheid

Lees meer »

Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie

Met een straatfeest hebben de buren uit de Azaleastraat in Ardooie de zomermaanden feestelijk afgesloten. Naar buurtbewoner Donald Debel met uiterste precisie uitrekende, telt deze kortste, maar daarom niet de minst levendige straat van de Bloemenwijk 24 bewoners.
The post Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

De balans | Ana Naqe, sopraan

17:00 De Albanees-Belgische sopraan Ana Naqe schittert vanaf dit weekend bij Opera Ballet Vlaanderen als Cio-Cio-San ofwel Madama Butterfly. Later dit najaar zingt en acteert ze daar ook in ‘Barzakh’. Bij D…

Lees meer »

Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken

Aan de Oude Eiermarkt in Lo staat sinds kort een deelwagen ter beschikking van de inwoners. Het voertuig reserveren kan via het autodeelplatform Claus Mobility. “Deelwagens zijn belangrijk voor plattelandsgemeenten”, zegt schepen Wout Cornette.
The post Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermoedelijke bestuurder (21) aangehouden na joyride met ambulance

In Antwerpen is een tweede verdachte gevat in het onderzoek naar de ambulance die zondag (even) werd gestolen tijdens een medische interventie. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat wellicht om de man die achter het stuur kroop en met de ambulance wegreed. De 21-jarige Antwerpenaar is aangehouden door de onderzoeksrechter.

Lees meer »