Rita (62) na 31 jaar met pensioen bij Torhoutse sportdienst: “Dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen”

Na 37 jaar aan de slag voor de stad, waarvan 31 jaar bij de stedelijke sportdienst, is Rita Spyckerelle (bijna 63) uit de Bakvoordestraat met pensioen gegaan. Ze werd feestelijk uitgewuifd en bedankt door allen aan wie ze als sportpromotor heeft lesgegeven, onder meer de groep turnende senioren.

Passie voor sport

Op 1 mei 1987 is Rita samen met haar man Jef Sabbe gestart met het runnen van de stedelijke kinderboerderij. Ze waren de pioniers. In september 1993 maakte Rita de overstap naar de sportdienst, waar ze intussen al bijna 31 jaar verantwoordelijk was voor het organiseren, coördineren en begeleiden van diverse lessenreeksen en sportkampen.

“Wie ooit bij de sportdienst aerobic, sportacademie, multimove, fitheidsgym, kleuterturnen, hydrobic, aquafit of zwemlessen heeft gevolgd, heeft de kunde en gedrevenheid van Rita als lesgever leren kennen”, zegt diensthoofd Sport Heidi Trio. “Rita had altijd het hart op de tong en vooral het hart op de juiste plaats. Haar passie voor sport heeft tal van mensen geïnspireerd om een gezonde levensstijl aan te nemen. Ze deed hard haar best om de sport te promoten. We zullen haar energie, enthousiasme en expertise missen. Via de sportkampen zette ze de jeugd aan het bewegen, maar evenzeer waren de senioren haar doelgroep. Rita bouwde met veel deelnemers een warme en nauwe band op. Wanneer een van de senioren uit een lesgroep ziek viel, bracht ze een bezoekje of belde de betrokkene om te vragen hoe het ging.”

Kleuters en senioren

“Ik ben dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen”, zegt Rita. “Van multimove voor kleuters tot aquagym voor ouderen: ik vond het allemaal even leuk. Ik heb aan veel kinderen lesgegeven en voorts aan tientallen senioren. Mijn missie is altijd geweest om de mensen meer te laten bewegen en er hen tegelijk plezier aan te laten beleven. Destijds gaf ik ook aerobic, maar dat moet intussen al zeker 15 tot 20 jaar geleden zijn. Ik organiseerde bovendien de sportkampen, maar gaf daarin geen les. Ik doe zelf heel graag aan sport. Bewegen houdt je fit en gezond.”

The post Rita (62) na 31 jaar met pensioen bij Torhoutse sportdienst: “Dankbaar dat ik dit werk al die jaren heb mogen doen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spontane staking van personeel bij verbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk: “Er komt geen vrachtwagen meer binnen”

Bij het personeel van de verbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk is een spontane staking uitgebroken. Dat gebeurde nadat bekend was geraakt dat het huisvuil van zowat 1 miljoen inwoners van de regio Antwerpen naar een verbrandingsoven van afvalverwerker Indaver in het havengebied kan worden gebracht. Die van ISVAG moet dinsdag dicht omdat de vergunning is vernietigd.

Lees meer »

Hoeveel meer of minder kost een warmtepomp dan een klassieke gasketel op 10 jaar tijd? “Deze ene factor maakt duizenden euro’s verschil”

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

Courtois en co geven Stuttgart lesje in efficiëntie, heerlijke streep van Debast zet Sporting op weg naar zege tegen Lille

Courtois en co hadden in hun eerste wedstrijd van de Champions League hun handen vol met de Duitse vicekampioen Stuttgart. Toch wisten ze in het slot alsnog de partij naar zich toe te trekken dankzij goals van Rüdiger en Endrick (3-1). Zeno Debast zorgde met een prachtig afstandschot mee voor de 2-0-zege van zijn Sporting Lissabon tegen het Lille van

Lees meer »

Van Aert, op krukken, trots op ‘unieke’ verlenging van contract: “In Vuelta laten zien dat ik nog hoog niveau kan halen”

Een unieke contractverlenging in de vorm van een overeenkomst ‘voor eeuwige duur’ zorgt dan toch nog voor een mooi einde van het seizoen voor Wout Van Aert. Op krukken maakte hij vandaag zijn opwachting als gezicht voor een campagne rond veilig fietsen. En Van Aert, die zondag op trein drie gestapt is, is hoopvol voor de toekomst. “In de Vuelta

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »

N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten voor: “Inhoudelijk het verschil maken”

Een maand voor verkiezingsdag 13 oktober maakt ook N-VA Zedelgem haar voltallige kandidatenlijst bekend. Niko Larock is lijsttrekker, gevolgd door raadslid Ann Pattyn en Emma Casteleyn van Jong-N-VA. Femma Zedelgem-voorzitster Annie Van Steelant duwt de lijst met 27 kandidaten, die staan voor een andere politieke stem in de gemeenteraad.
The post N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten

Lees meer »