Werken voor megabordeel ‘Hangar d’Amour’ in Oostende zijn gestart: “We gaan in overleg met sekswerkers om de nodige input te krijgen”

De ruwbouwwerken aan Hangar 1 zijn begonnen. In het historische pand, dat bijna 120 jaar oud is en in de Oostendse haven ligt, komt er niet enkel een restaurant, evenementenlocatie, dakterras en kantoorruimte, maar ook een zogenaamd ‘megabordeel’ of sekswerkruimte met 36 kamers. In oktober zal het mogelijk zijn om de werf te bezoeken.

Hangar 1, een neoclassicistisch pakhuis met twee verdiepingen in de Oostendse haven, staat al enkele jaren te verkommeren. Er waren de voorbije decennia heel wat verschillende invullingen van discotheken tot de voedselbedeling. De toekomstige invulling is echter iets opvallender. Bedoeling is om hier sekswerkers, die momenteel nog in de wijk Hazegras te vinden zijn, onder te brengen in een megabordeel naar het voorbeeld van Villa Tinto in Antwerpen. Het is ook dezelfde ontwikkelaar die de werken uitvoert.

In overleg

“In Hangar d’Amour zullen 36 kamers voorzien worden aan de linkerkant van het gebouw”, vertelt Franky De Coninck van DC Bouw. “Er is momenteel dezelfde capaciteit in de wijk Hazegras, maar omdat hier een nieuwe stadsontwikkeling komt, moeten de sekswerkers verplaatsen. Vanaf juni 2025 zullen zij hier terecht kunnen. Tot nu toe hebben we ons vooral bezig gehouden met de bouwwerken, maar we zullen nu ook in overleg gaan met de mensen zelf. In Antwerpen is het gebouw er ook gekomen in samenspraak met de sekswerkers zelf. Zij hebben soms belangrijke input over hoe alles er moet uitzien. Dat alle kamers in Villa Tinto bijvoorbeeld rood geverfd zijn, komt er op hun vraag. Blijkbaar doen rode muren het menselijke lichaam het meeste eer aan. Ook de hoogte van de matras doet er toe tot de hoogte van de lavabo. Om die input te krijgen, hebben we overleg nodig. Tegelijkertijd hebben ze ook zelf heel veel vragen, merken we.”

Extra invulling

Naast Hangar d’Amour komt er ook nog een extra invulling. “Het gebouw is te groot om hier enkel sekswerkers onder te brengen. Het is ook wenselijk om een gemengd publiek aan te trekken naar de site. Er komt daarom ook een microbrouwerij met restaurant, een evenementenruimte en kantoren voor havengebonden activiteiten. Helemaal boven komt er een rooftopbar.”

Opendeur

Momenteel zijn de ruwbouwwerken bezig. “De gevels staan er nog, terwijl de binnenkant afgebroken wordt en het betonnen skelet opgebouwd wordt. Tegen oktober zal dit vorm krijgen en kunnen mensen komen kijken tijdens Open Wervendag op 6 oktober. In Antwerpen hebben we bij de bouw van Villa Tinto ook de deuren opengezet en toen hadden we totaal onverwacht 20.000 bezoekers. Het zullen er nu misschien niet zoveel zijn, maar we verwachten toch wel wat kijklustigen en op die manier kunnen mensen het project beter leren kennen. We zien dat er heel wat vragen binnenkomen en daarom zetten we deuren van de werf graag al eens open.”

The post Werken voor megabordeel ‘Hangar d’Amour’ in Oostende zijn gestart: “We gaan in overleg met sekswerkers om de nodige input te krijgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén jaar na z’n dood staat urne Ivo ‘Nonkel Jef’ Pauwels nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Draagbare zonnepanelen mogen binnenkort dan toch in het stopcontact

Begin deze zomer bleek dat verschillende winkels zogenaamde ‘plug-and-play’ zonnepanelen verkochten, die echter niet gebruikt mogen worden in ons land. Deze kun je simpelweg in het stopcontact steken zonder dat er een elektricien voor nodig is. Volgend jaar zal hier echter verandering in komen, want de regels worden aangepast. Er blijven echter nog vraagtekens rond de veiligheid bestaan.

Lees meer »

Strandhelden zien deze zomer afvalrecordssneuvelen

De Strandhelden werkten afgelopen zomer op dezelfde formule verder als afgelopen zomers, namelijk lokale vrijwilligers die dagelijks het strand van Oostende opruimen en door hun actie dagtoeristen en passanten aanzetten om hetzelfde te doen. Nu de zomer ten einde loopt, is het tijd voor een evaluatie, want er werden records gebroken.
The post Strandhelden zien deze zomer afvalrecordssneuvelen appeared

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

Hoe slechte akoestiek een gezellig avondje uit kan verpesten 

Samen op restaurant gaan, kan heel gezellig zijn. Tot je binnenkomt en het geluid van de zaal je om de oren slaat. Dat is de ergernis van Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2. "Dat is vaak in de hippe, duurdere tenten omdat die plafonds hebben van 47 meter hoog en vergeten

Lees meer »

Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van broer en zus gebruikt”

Omdat de huwelijksplechtigheid niet meteen begon, werden de ringen voor een huwelijk in het koersmuseum in Roeselare even weggelegd. Toen het ja-woord moest gegeven worden, bleken de ringen weg. Gestolen, bleek later. De dief, die de ringen van 2.500 euro verpatste voor 110 euro, riskeert nu een celstraf.
The post Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van

Lees meer »