Hartverwarmend: strandwachter begeleidt verdwaalde babydolfijn terug richting open zee

Hartverwarmende beelden uit de Italiaanse gemeente Ginosa, waar een strandwachter zijn goed hart voor dieren heeft getoond. Toen de man een babydolfijn spotte die op amper enkele meters voor de kust zwom, schoot hij meteen in actie. Hij snelde naar het verdwaalde dier en begeleidde de dolfijn terug richting de open zee. Een omstander kon ook een video maken van de reddingsactie, die intussen veel positieve reacties uitlokt op sociale media.

 

Meer krantenkoppen in België

Expertise- en ontmoetingscentrum ‘House of Manufacturing’ geopend: “Samenbrengen van spelers is de succesformule”

POM West-Vlaanderen opende 5 september samen met PTI Kortrijk, Agoria en Sirris het expertise- en ontmoetingscentrum House of Manufacturing aan de Graaf Karel de Goedelaan. Deze site biedt bedrijven in de maakindustrie inspiratie en ondersteuning op maat voor de integratie van slimme technologieën, huisvest onder meer het industriële labo van Sirris en 6.500 m² aan moderne opleidingsruimtes in het Technicum

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »

Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd bestuursgezicht: “Nu is het tijd voor familie en reizen”

Na ruim 12 jaar zet Kunst & Vermaak-voorzitter Brigitte Himpens een punt achter de leiding van de Zedelgemse harmonie. Ze hield dynamiek in de (bestuurs)werking en verbond enthousiast en bemiddelend anciens en jeugd. Vanaf 1 september volgt K&V-bestuurslid Johan Bonte haar op, met eenzelfde zin voor muzikale kwaliteit en samenwerking.
The post Brigitte Himpens geeft K&V-leiding door aan vertrouwd

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »