Georgine kan garage niet meer in doordat er betonblok voor staat: “Op het gemeentehuis zeiden ze dat ik er maar een fiets in moet zetten”

Een aannemer is in Balen begonnen aan de vernieuwing van enkele straten in Hulsen-Centrum en de kerkomgeving. Tijdens de werken wordt een nieuw rioleringsstelsel aangelegd, waarbij het afval- en regenwater van elkaar gescheiden worden. Tot haar groot ongenoegen kan Georgine Van Malder sinds de heraanleg haar garage niet meer gebruiken.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische slachtoffers van seksueel misbruik schrijven brief aan paus: “U heeft zich nooit tot ons, de slachtoffers, gericht”

Een aantal slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk hebben een brief gestuurd naar paus Franciscus (87) in de aanloop naar zijn bezoek aan ons land eind deze maand. In de brief, die de Franstalige krant ‘Le Soir’ heeft gepubliceerd, komen de slachtoffers met enkele werkpunten om seksueel misbruik binnen de Kerk te erkennen en voorkomen.

Lees meer »

Hoe slechte akoestiek een gezellig avondje uit kan verpesten 

Samen op restaurant gaan, kan heel gezellig zijn. Tot je binnenkomt en het geluid van de zaal je om de oren slaat. Dat is de ergernis van Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2. "Dat is vaak in de hippe, duurdere tenten omdat die plafonds hebben van 47 meter hoog en vergeten

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »