STREAMINGTIPS. De Amerikaanse evenknie van Michel Drets en een boosaardige Rita Ora

Niets zo fijn als na een drukke werkweek in de zetel ploffen en een serie bekijken. Ziet u echter – met al die verschillende streamingdiensten – door het streamingbos de bomen niet meer? Dan zijn we er iedere vrijdag om u te helpen. Kakelverse reeksen, het nieuwste seizoen van oude getrouwen of verborgen pareltjes: u ontdekt ze hier. 

Meer krantenkoppen in België

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Chirurgen van paardenkliniek Equitom in Lummen gebruiken virtual reality om zich beter voor te bereiden op complexe ingrepen

De chirurgen van paardenkliniek Equitom in Lummen maken voortaan gebruik van virtual reality om zich voor te bereiden op complexe ingrepen. Met MRI- en CT-scans van het paard wordt er een 3D-model gecreëerd dat de chirurgen in detail kunnen bekijken via een virtual reality-bril. Met deze technologie kunnen ze in het lichaam van het paard duiken, metingen doen en zelfs

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »

Okra Moorsele viert zijn 80-jarigen

Elk jaar viert seniorenvereniging Okra begin augustus de Ommegangsfeesten. Het is telkens een feestelijk programma met dit jaar een start met koffie en taart, een geslaagd concert en een barbecue voor alle leden. Op dit feest zet Okra ook zijn 80-jarigen in de bloemen. Dit jaar waren er 12 Okraleden die hun 80ste verjaardag mogen
The post Okra Moorsele

Lees meer »

Jonge artiesten in de prijzen op Kaasmarkt

Op ‘t Zand vond de 14de editie van de Kaasmarkt plaats. Het werd een geslaagde en zonovergoten editie, waarbij er ook prijzen werden uitgereikt. De vzw Brugge Kaasmarkt organiseerde immers opnieuw een kleurwedstrijd voor de kinderen. Eloise Van Hullebus van OLVA De Meersen, Ellie Van Loo van De Zonnetuin en Céleste de Witte van VBS
The post Jonge artiesten

Lees meer »

Pastoor van Scherpenheuvel is regisseur van misviering paus: “35.000 hosties besteld bij zusters Clarissen in Sint-Truiden”

Eind september krijgt ons land voor het eerst in 29 jaar pauselijk bezoek. Paus Franciscus zal zijn doortocht afsluiten met een misviering op zondag 29 september in het Koning Boudewijnstadion. “We hebben 35.000 hosties besteld bij de zusters Clarissen in Sint-Truiden”, zegt Luc Van Hilst, pastoor van Scherpenheuvel en regisseur van de misviering.

Lees meer »

Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges

In de havens van Antwerpen en Zeebrugge werd de aftrap gegeven voor de derde editie van de #portcleanup24. Tijdens deze jaarlijkse opruimactie gaan medewerkers van Port of Antwerp-Bruges en heel wat havenbedrijven, met afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag, de strijd aan tegen zwerfvuil in de haven.
The post Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges appeared first

Lees meer »

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren

Terwijl het zwembad in Heule de deuren terug opent op 10 september vanaf 19 uur, sloot LAGO Kortrijk Abdijkaai ze op zondag 8 september. Meer dan 17.842 bezoekers genoten van het openluchtzwembad. LAGO Kortrijk Lagaeplein organiseert ook dit jaar opnieuw VR-zwemmen en relaxavonden met achtergrondmuziek en onderwaterverlichting.
The post LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren appeared first on

Lees meer »