Schokkende beelden tonen zware vechtpartij in Antwerpen: slachtoffer zwaargewond, één verdachte opgepakt

In de Van Arteveldestraat in Antwerpen heeft de afgelopen nacht een grote vechtpartij plaatsgevonden. Een jongen werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In de omgeving kon de politie één verdachte oppakken. De omstandigheden zijn nog onduidelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Viertal dat aanslag op Antwerpse wijk en NAVO beraamde, krijgt celstraffen tot 15 jaar: “Wilden meerdere personen vermoorden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »

Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen

Een 36-jarige Bruggeling blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de brand die in januari 2022 ontstond in zijn woning. Volgens zijn advocate is er over niks zekerheid. Maar volgens het openbaar ministerie spuit de verdediging enkel één groot rookgordijn.
The post Man (34) die verdacht wordt van brandstichting in eigen woning blijft ontkennen appeared first on

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Duitsland haalt 11.000 vrachtwagens van de weg

Spoorvrachtbedrijf Lineas en transportbedrijf ECS hebben een nieuwe spoorverbinding in gebruik genomen tussen Zeebrugge en Crailsheim (bij Stuttgart) in Duitsland. Wekelijks zullen er drie treinen tussen beide steden rijden, waarmee er jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald, klinkt het in een persbericht, goed voor een CO2-besparing van 2.600 ton. Per rit zullen er via deze lijn

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »