Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge: “Natuurlijk zullen de paaldansers niet ontbreken”

De Gentse Feesten beginnen pas op 19 juli maar wie zich al eens wil opwarmen voor het jaarlijkse volkfeest kan dit weekend naar het evenementenstrand van Zomer aan de Pier. Gentenaar Hannes Dewit, die met Radar Events het Mardi Gras-plein organiseert, presenteert er het concept ‘Gentse Feesten Plage’.

Nog tot en met 31 augustus moet het evenementendorp op het strand naast de Belgium Pier, dé trekpleister worden voor inwoners, tweedeverblijvers en toeristen. Het gloednieuwe concept ‘Zomer aan de Pier’ kwam tot stand dankzij de vzw Lokale Economie in samenwerking met de diensten evenementen en communicatie van de stad Blankenberge. Voor de invulling van het eerste deel van het programma op deze site doet de stad een beroep op Radar Events.

Het tegenvallende weer was natuurlijk een serieuze spelbreker tijdens de voorbije 10 dagen. “We hebben maandag de filmvoorstelling moeten annuleren en de projectie van de 2 halve finales van het EK voetbal kon ook niet doorgaan. De rukwinden van zaterdag hadden schade veroorzaakt aan onze infrastructuur maar nu is alles weer hersteld.”

Dewit geeft toe dat de aanhoudende regen een tegenvaller is voor alle standuitbaters. “We hebben enkele dagen met beter weer nodig om mensen te overtuigen om naar de kust te komen. Er loopt momenteel weinig volk rond op de dijk en veel tweedeverblijvers zijn nog niet in hun appartementen.”

Gratis toegang

“Radar Events is verantwoordelijk voor Mardi Gras tijdens de Gentse Feesten. Ik heb enkele collega’s van de grote pleinen zoals Sint-Baafs, Korenmarkt, Polé Polé en de Vlasmarkt kunnen overtuigen om een concept op het strand in Blankenberge te doen. Als voorsmaakje van de authentieke feesten die pas op 19 juli starten. We hebben toestemming gevraagd aan de stad om de naam ‘Gentse Feesten’ te mogen gebruiken, en zij gingen akkoord. Dus wordt het officieel Gentse Feesten Plage, een ludieke promostunt. Gratis toegankelijk uiteraard, zoals dat hoort bij een echt volksfeest”, vult Dewit aan.

Bezoekers mogen zich verwachten aan dj-sets van onder meer Niki August, Tjon & Thang, Dirk Stoops, Chintoq, Eagl en Red D, maar ook een live optreden van Bakkermans. “Het spreekt voor zich dat het hoogstaande en sexy entertainment dat we gewoon zijn op het Mardi Gras-plein ook niet zal ontbreken. We gebruiken de tent voor de paaldansacts en dat past perfect bij de internationale cabaretbeleving die we willen brengen. Queen Ivana zal ook 3 dagen aanwezig zijn. Als het goed weer is, kunnen we de dj’s verschuiven naar de grote stage buiten.”

(FVDB)

The post Voorsmaakje van Gentse Feesten op het strand van Blankenberge: “Natuurlijk zullen de paaldansers niet ontbreken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pat Nutrition pakt uit met nieuwe stunt: Kortrijkse spierbundels delen proteïnewater uit ter waarde van 25.000 euro

Palletten met proteïnewater, ter waarde van 25.000 euro, zullen op 11 september op tien verschillende plaatsen in het land verschijnen. Voorbijgangers kunnen er zich dan gratis aan behelpen. De stunt, op poten gezet door de spierbundels van het Kortrijkse Pat Nutrition, moet het belang van gezonde voeding in de verf zetten. “Men kan er eindeloos over blijven palaveren, wij voegen

Lees meer »

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

Landelijke Gilden doet oproep naar de lokale besturen om dorpsscholen te steunen

Bij de start van het nieuwe schooljaar stelt Landelijke Gilden, de vereniging die ijvert voor levendige, bloeiende dorpen, buurten en platteland, de dorpsschool centraal. “Dorpsscholen zijn veel meer dan alleen onderwijs aan kinderen”; klinkt het op de eerste schooldag. Voorzitter Lode Ceyssens roept lokale politici op om na de gemeenteraadsverkiezingen ook effectief onze dorpen op het platteland de levenskracht te

Lees meer »

Politieverhoren van Joost Klein en cameravrouw na Eurovisiesongfestival deels gepubliceerd: “Hij werd bozer en bozer”

De cameravrouw naar wie Joost Klein een dreigende beweging maakte, zou zich “bang en kwetsbaar” hebben gevoeld tijdens het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival. Dat stelt de Zweedse krant Aftonbladet op basis van de verslagen van de politieverhoren van Klein en de vrouw. Die verhoren zette de krant maandagavond deels online.

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Jeremy Doku is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de Duivels: “Ik wil tonen dat ik een leider kan zijn”

Het klinkt misschien gek voor iemand van zijn leeftijd, maar de 22-jarige Jeremy Doku is nu al één van de oudgedienden bij de Rode Duivels. De vleugelspits van Manchester City is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg. “Ik weet dat mijn statistieken een werkpunt zijn, maar in het voetbal is er meer dan dat”, zegt hij in exclusief

Lees meer »

Op zoek naar een activiteit op deze voorlopig laatste zonnige dag? Ruim 1.100 gratis activiteiten op 36ste editie van Open Monumentendag

Meer dan 800 monumenten in heel Vlaanderen zwaaien vandaag de deuren open voor de 36ste Open Monumentendag. Onder de noemer ‘En route!’ focust het evenement zich dit jaar op hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn, langs eeuwenoude routes over land, spoor of water. Met meer dan 1.100 gratis activiteiten, 100 meer dan vorig jaar, is er voor elk

Lees meer »

Op de Mercator met ex-directeur scholengroep Stroom Chris Vandecasteele: “Ik ben 60 jaar, maar wil nog lang niet op pensioen”

De start van het schooljaar verliep wat anders voor gewezen algemeen directeur Chris Vandecasteele van scholengroep Stroom. Na een hectische tien jaar neemt hij even tijd voor zichzelf maar blijft het onderwijs trouw. “Ik heb een hele grote band met Oostende want ik was hier in mijn jeugd en bijna hele loopbaan actief”, zegt de gewezen topman van het GO!

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »