In zijn groene trui laat Biniam Girmay Eritrea en Afrika feesten

 

Biniam Girmay, met drie ritzeges de spurtvedette van deze Tour, dreigde aan eenzaamheid ten onder te gaan, tot de Eritrese wielerheld de helper van zijn leven ontmoette: documentairemaker Lieven Corthouts. “Hij is als een vader, een broer, een vriend.”

 

Meer krantenkoppen in België

Wordt eerste commerciële ruimtewandeling een feit? SpaceX klaar om historische Polaris Dawn-missie te lanceren 

Als alles goed gaat, lanceert het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX vandaag dan toch de Polaris Dawn-missie. Die missie moet om verschillende redenen een historische ruimtevlucht worden. Zo zullen voor het eerst niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken, en is het de eerste keer sinds de Apollo-missies dat een bemande ruimtemissie nog zo ver de ruimte in reist. De lancering stond al gepland

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Gemeente huldigt Heren 1 en Meisjes U16 van Basketbalclub Koksijde voor prestaties vorig seizoen

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde vond de huldiging plaats van Basketbalclub Koksijde. De ploegen Heren 1 en Meisjes U16 werden er gelauwerd voor hun titels van het voorbije basketbalseizoen. Bovendien werd als verrassing aan trainer Dirk Goens de titel van Sportief ambassadeur van Koksijde toegekend. Meisjes U16 slaagde erin om de kers
The post Gemeente huldigt

Lees meer »