BV 24/7. Elodie Ouedraogo en Jeroom Snelders ontspannen op Ibiza en An Swartenbroekx viert haar 55e verjaardag

The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. 

Meer krantenkoppen in België

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

Vader van schoolschutter aangeklaagd: hij gaf geweer cadeau nadat 14-jarige dreigde met schietpartij

Colin Gray (54), de vader van Colt Gray (14) die bekend heeft vier mensen doodgeschoten te hebben op zijn school in de Amerikaanse staat Georgia, is gearresteerd. De man wordt onder meer beschuldigd van doodslag. Hij had zijn zoon het gebruikte geweer cadeau gegeven, nadat de twee nochtans ondervraagd waren over dreigementen om een schietpartij op school uit te voeren.

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde op zitten: “Vier generaties groot gebracht met onze melk”

Peter Scharlaken (63) baat samen met zijn steun en toeverlaat Bernadette Sanders (60) het landbouwbedrijf Nieuwenhove uit langs de Gistelsesteenweg. 30 jaar lang hadden ze ook een vaste melkronde, maar daar kwam vorige week zaterdag een einde aan. “Tijd om het wat rustiger aan te doen”, klinkt het.
The post Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde

Lees meer »

Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud

Het wijkcomité van het Prinsenhof in Roeselare organiseert op zaterdag 7 en zondag 8 september zijn wijkfeesten. “Met activiteiten voor jong en oud”, aldus Wouter Wenes van het wijkcomité.
The post Wijkcomité Prinsenhof organiseert wijkfeesten voor jong en oud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest

De bewoners van het Kloosterhof vierden voor de 14de keer feest. Dit jaar was het thema Oscars & the movies. Vanwege het slechte weer vond men een onderkomen in café Hazekapel in de Doelstraat.
The post Kloosterhof in Ingelmunster houdt 14de editie van buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dentergem schaft elektrische wagen voor rattenbestrijding aan

De gemeente Dentergem heeft zich een elektrische wagen aangeschaft om aan rattenbestrijding op haar grondgebied te doen. “We spannen ons in om ons wagenpark milieuvriendelijker te maken”, zegt milieuschepen Charlotte Vandemoortele (Eendracht). “Vandaar de aankoop van deze elektrische wagen, met een subsidie van de provincie ter waarde van 179.840 euro. Deze aankoop past binnen ons
The post Dentergem schaft

Lees meer »

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »