Burgemeester Vanryckeghem maakt dj-debuut: Hype’O Dream viert tiende verjaardag met tal van verrassingen

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli vindt de tiende editie van Hype’O Dream plaats. De bijzondere verjaardag wordt gevierd met meer dan 120 dj’s, waaronder enkele special guests. Op zaterdagavond voorziet organisator vzw Encore Group ook een spetterende slotshow. Tijdens de jubileumeditie wordt er voor het eerst ook met herbruikbare bekers gewerkt. “We mikken op 25.000 bezoekers”, klinkt het.

Na zes edities op de Gaverbeekhippodroom vindt Hype’O Dream komend weekend voor het vierde jaar plaats op de Weymeerschen, tussen de Oosterlaan en de spoorverbinding. Eind februari werden de eerste namen en de verwachtingen gelost. “2024 wordt heel speciaal. Voor het eerst gaan weall the wayop vrijdag en bieden we we twee volwaardige festivaldagen aan”, klonk het toen.

Begin deze week werd nog bekendgemaakt dat Regi op vrijdag Linda Mertens meebrengt. Net als vorig jaar verschijnen er vier grote stages in de uithoeken van het festivalterrein. “Dat houdt het overzichtelijk en zal de beleving alleen maar intenser maken”, vertelt Frederik Balcaen.

Nightmare stage

“De bekende podia blijven aan boord, maar voor de jubileumeditie brengen we de Nightmare stage weer tot leven op vrijdag. Dat was met hardstyle muziek een belangrijk podium in onze beginjaren. Ook de Secret, waarvan de line-up pas tijdens het festival wordt bekendgemaakt, is opnieuw van de partij.” De volledige programmatie en verschillende podia ontdek je op https://www.hype-o-dream.be/.

Wie even wil ontspannen kan terecht in de chillzone. Dat is een aparte ruimte op het terrein waar je kan rusten in hangmatten of geniet van onder meer gratis massages en tattoos. Voor de vips wordt een aparte Dream Village opgericht met een eigen foodzone, toiletten en podium, en premium decks bij de mainstage en retro stage.

DJ Burgie

Op de affiche van Dream Village pronkt DJ Burgie. “Burgervader Kurt Vanryckeghem draait zaterdag tussen 15 en 16 uur zijn favoriete plaatjes. We verwachten er heel veel van.” “Mijn setlist is klaar, ik kijk uit naar mijn dj-debuut”, reageert Vanryckeghem.

“En zo hebben we nog enkele verrassingen in petto”, gaat Balcaen verder. “Onze jubileumeditie sluiten we zaterdag met een knaller af. Na de set van Amber Broos volgt de grote finale van 10 years of Hype’O Dream. De eerste twintig minuten verrassen we met een speciale mix van de belangrijkste dansplaten van tien jaar Hype’O Dream, daarna volgt een tien minuten lange slotshow met werkelijk alles erop en eraan.”

Herbruikbare bekers

Het festival werkt voor het eerst met herbruikbare bekers. “We hebben lang nagedacht om een goed systeem op poten te zetten”, duidt Samuel Vanryckeghem. “Bij aankomst ontvangt iedereen een gratis Eco-Token waarmee je je eerste beker, blikje of petflesje krijgt. Daarna lever je bij de bar telkens hetzelfde aantal lege drankverpakkingen in als jouw bestelling. Je betaalt dus niet extra voor een beker.”

“Wie geen dorst heeft en even wil dansen met de handen vrij kan de lege drankverpakking inruilen voor een Eco-Token aan een van de twee Cup Return Points.” De organisatie zal komend weekend zo’n 200 tot 300.000 bekers gebruiken. Duurzaamheid staat centraal want ook een groot deel van het festival wordt voorzien van groene stroom dankzij een eigen zonnepanelenpark.

Camping

Voor het tweede jaar op rij wordt op de terreinen van Recutex langs de Zultseweg een camping ingericht. Festivalgangers kunnen daar al vanaf donderdagmiddag terecht, en kunnen ’s avonds genieten van een preparty tot 23 uur.

De organisatie raadt af om met de wagen naar Hype’O Dream te komen. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de twee grote fietsparkings bij de ingang. Op zaterdagnacht vertrekt er om 1.55 uur een nachttrein richting Kortrijk en Poperinge. “We werken ook nauw samen met Get Driven, met een HOD-kortingscode krijg je tien procent korting. Wie toch zelf met de wagen komt, kan parkeren aan de Expo, het Jeugdcentrum of op de NMBS-parking in de Boulezlaan.”

De organisatie verwacht opnieuw 25.000 bezoekers. Hype’O Dream start vrijdag om 15 uur en zaterdag om 12 uur. Het laatste optreden eindigt telkens om 1 uur.

Alle info vind je op https://www.hype-o-dream.be/ en www.waregem.be/verkeerHOD.

The post Burgemeester Vanryckeghem maakt dj-debuut: Hype’O Dream viert tiende verjaardag met tal van verrassingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Els (62) maakte route die haar overleden man eert: “Piet zou hier glunderen”

“Hoor, iedere boom die hier elk jaar weer ontluikt, fluistert nu zijn naam.” Een haiku op een bank met zicht op Heuvelland herinnert aan Piet Hardeman (79), de groene wandelpionier die vorig jaar onverwacht overleed. Els Geeraert (62) maakt nu een wandelroute via RouteYou langs paden en natuur die haar man hielp uitbouwen.
The post Els (62) maakte route

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »

16% van de ouders heeft wel degelijk lievelingskind: “Wees vooral eerlijk en probeer het niet te ontkennen”

Ouders zullen het niet gauw toegeven, maar uit onderzoek blijkt dat ze wel degelijk een lievelingskind hebben. Liefst 16% van de ouders zou een voorkeur voor een van de kinderen uitdragen. Dat opvallende cijfer werd bovengehaald in Enqûetebureau, de nieuwe VRT-quiz van Steven Van Herreweghe. “Als je dat beseft, kan je dat voor een stuk corrigeren en de omgang met

Lees meer »

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle records

Het topprogramma voor Open Monumentendag beloofde heel wat bezoekers te lokken, maar dit jaar werden echt wel alle records verbroken. “Niet minder dan 3.716 mensen lieten zich verleiden tot een bezoek aan de locaties die opengesteld werden”, zegt een tevreden schepen van Erfgoed en Musea Kurt Himpe (N-VA).
The post Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle

Lees meer »

Dertiger krijgt na 4 maanden cel grotendeels voorwaardelijke celstraf voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeerde voor de rechtbank in Kortrijk 4 jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes 5 keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager. Maar hij kwam er goedkoper vanaf, met

Lees meer »

“Die man wil Houthulst terug in de tijd katapulteren”: burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) reageert ontsteld op interview Vlaams Belang-uitdager Jackie Vercamer

“Vol verbazing en ontsteltenis. Zo heb ik het interview met Jackie Vercamer in jullie krant gelezen.” CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme kan zich totaal niet vinden in de uitspraken van de lijsttrekker van de Houthulstse Vlaams Belang-lijst. “Wij staan voor een beleid waar elke mens telt. Dat is bij hen niet het geval.”
The post “Die man wil Houthulst terug in

Lees meer »