Geslaagde eerste editie van Summerlove in Oostende: 6.000 fans zingen mee met Suzan & Freek, Pommelien Thijs en Regi

De festivalorganisatoren omschreven het op voorhand als ‘het grootste feest aan de kust’ en dat wàs het ook. Het gloednieuwe festival in Oostende met onder andere Regi ft. Linda & guests, de Nederlandse popsensatie Suzan & Freek en Pommelien Thijs op het podium, mocht op de eerste editie gisteren (donderdag) zo’n 6.000 festivalgangers verwelkomen.

Fans van Pommelien verzamelden al uren op voorhand voor de toegangspoorten om een plekje op de eerste rij te verzilveren. En het bleek ook ideaal festivalweer! Tickethouders konden zich onder een stralende zon en heerlijk zeebriesje van dichtbij vergapen aan hun muziekidolen. En ‘s avonds verdween de zon in de Noordzee tijdens een prachtige zonsondergang.

De Vlaamse feestdag bleek het ultieme moment om enkele Nederlandstalige artiesten op het podium te zetten. Insert: Summerlove. Een gloednieuw festival dat op 11 juli voor het eerst neerstreek op het strand in Oostende. Op het hoofdpodium: het beste van het Belgische en Nederlandse muzieklandschap op dit moment. Zo veroverde net nog Pommelien Thijs alle harten op Pinkpop in Nederland, maar stond ze gisteren op het podium in Oostende. Kwamen ook langs: Regi (samen met Linda & guests), de Nederlandse popsensatie Suzan & Freek en singer-songwriter Judith. In de Rubus Garden, een kleurrijke frambozentuin, stond een hele avond lang opkomend talent achter de dj-decks.

Rolschaatspiste

En er was méér. Festivalgangers leefden zich uit op de rolschaatspiste op het strand – who needs Venice Beach when you have het strand van Oostende – én er was ook mogelijkheid om een échte tattoo op je arm te zetten.

Ook honger hoefden festivalgangers niet te lijden. Naast heel wat foodstands, konden ze terecht in het pop-uprestaurant van STORM. Oostends Chef Michiel Rabaey serveerde op Summerlove verfijnde gastronomische pareltjes met het beste uit de Noordzee.

Kevin Beirens en Jan Mortelmans, organisatoren Summerlove: “We mochten 6.000 festivalgangers verwelkomen op onze eerste editie van Summerlove – iets wat onze stoutste dromen overtreft. De ijzersterke, Nederlandstalige line-up in combinatie met opkomend talent en onze fantastische locatie op het strand hebben deze editie tot een onvergetelijk succes gemaakt.”

The post Geslaagde eerste editie van Summerlove in Oostende: 6.000 fans zingen mee met Suzan & Freek, Pommelien Thijs en Regi is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Maak plaats Duitsland, de toekomst van de auto is ‘made in China’: “De Chinezen hebben een voorsprong van jaren opgebouwd”

Deutsche Gründlichkeit. Het was jarenlang het antwoord van automobilisten uit binnen- en buitenland die voor de aankoop van een nieuwe auto niet verder keken dan de lokale verdeler van Audi, BMW, Volkswagen of Mercedes. Dat gold ook voor China. Al zijn ze daar in eigen land geëvolueerd van grote afnemer naar overnemer van de markt. Een voorbode voor hier bij

Lees meer »

VRT-topman vandaag op het matje, maar moet niet vrezen voor ontslag: hij verziekte de sfeer, maar geld rolt binnen

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, mag het deze namiddag gaan uitleggen in het Vlaams Parlement. Hij zal er ondervraagd worden over het ontslag van netmanager Lotte Vermeir, en ook zijn eigen functioneren zal tegen het licht worden gehouden. Op de VRT vindt een meerderheid van de werknemers het de hoogste tijd. Toch lijkt Delaplace niet meteen te moeten vrezen

Lees meer »

Justitie wil vertrouwen van de burger terugwinnen: “Nog te veel het beeld van rechter op zijn troon”

Justitie wil werken aan de vertrouwenskloof tussen burger en Justitie. Dat was de boodschap in de openingsredes van de procureurs-generaal, die traditioneel gehouden worden bij de opening van het nieuwe gerechtelijke jaar. "Als burgers de werking van Justitie niet begrijpen, zal er altijd een reden tot wantrouwen en argwaan zijn", zegt Guido Vermeiren, procureur-generaal bij het Antwerpse hof van beroep.

Lees meer »

Harelbeke is klaar voor volksfeest tijdens Stadsfestival: “Iedereen vindt er zijn gading”

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september vindt het Stadsfestival Harelbeke plaats, in de volksmond nog altijd bekend als Harelbeke Kermis. Het Stadsfestival Harelbeke wordt opnieuw een feestweekend zoals we het kennen: tientallen activiteiten en optredens op veel verscheidene plaatsen met hapjes en drankjes op terrasjes langs het braderieparcours. En net als vorig jaar mag er sterke drank

Lees meer »

Centrum van Kessenich is heringericht, met middeleeuwse motte als blikvanger

In Kinrooi is het centrum van de deelgemeente Kessenich heringericht. De motte, een middeleeuwse versterking op een heuvel, is nu nog meer de blikvanger van het dorp geworden. De Vlaamse Landmaatschappij is verschillende Maaslandse dorpen aan het herinrichten, Kessenich is het eerste dorp dat klaar is. De officiële opening is zondag 8 september, op Open Monumentendag.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag

De Open Monumentendag anno 2024 wordt op zondag 8 september in Meulebeke omgedoopt tot een onvergetelijke fietsuitstap. Onder de noemer ‘En Route’ organiseert het lokaal bestuur van de Berengemeente een boeiende activiteit. Het wordt een aangename fietstocht doorheen pittoreske landschappen met tal van bezienswaardigheden onderweg.
The post Spring de fiets op tijdens Open Monumentendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Lady Gaga viel spectaculair af voor rol in ‘Joker: Folie à Deux’: “Na een maand herkende ik haar niet meer”

Lady Gaga verloor in een maand tijd veel gewicht om de rol van Harley Quinn te spelen in de nieuwe film ‘Joker: Folie à Deux’. Dat verklapt haar tegenspeler Joaquin Phoenix tijdens een persconferentie op het filmfestival van Venetië. “We hebben veel danslessen moeten volgen voor deze film, waardoor we gewicht verloren”, vertelt de acteur aan de journalisten. “Wanneer ik

Lees meer »