Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond

Op 13 juli en 10 en 17 augustus haalt het Stedelijk Feestcomité Harelbeke de zomer naar de Benoitstede met drie concerten onder de noemer Harelbeke Zomert. De concerten hebben plaats aan het Stationsplein en openen met een Franse avond.

Naar goede traditie is er dit jaar opnieuw ‘Harelbeke Zomert’ op het Stationsplein. “Het beloven weer drie zomerse zaterdagavonden te worden met goede muziek, gezellige ambiance en frisse drankjes”, aldus het comité.

Op 13 juli, de vooravond van de Franse Nationale Feestdag, brengen ze een volledig Frans getint programma met ‘Les François’. Zij brengen de allergrootste Franse pophits van weleer: denk maar Pour un flirt, Je vais à Rio, La ballade des gens heureux, Aline, D.I.S.C.O., Une belle histoire, Kingston Kingston en vele andere hits.

“Meezingen op de bekende hits, dansen op de aanstekelijke ritmes, altijd feest à la Française”, zegt ondervoorzitter Ludo Ostijn. Op 10 augustus is het de beurt aan ‘Bad Repuation’, die een tribute brengen aan Thin Lizzy, één van de meest prominente bands uit de jaren 70 en 80. De Ierse hardrockband brak in 1973 door met hun versie van de traditionele folksong ‘Whisky In The Jar’ en scoorde later nog hit.

“Deze avond zal het hart én de emoties van menig echte rocker ongetwijfeld in overdrive sturen”, zegt schepen van Evenementen Dominique Windels.

Verschillende genres

De groep ‘Innocence Band’ treedt aan op 17 augustus. Het zijn allen muzikanten uit regio Brugge. Uit hun brede repertoire van rock- en popmuziek brengen zij Vlaamse klassiekers overgoten met een vleugje Engelstalige songs. “Dit wordt een onvervalste avond met veel swing en waarop vlijtig kan worden meegezongen”, getuigt voorzitter Cleve Mahieu.

“Met prikkelende zonnestralen verwelkomen we een gezellige en warme zomer. Zelfs bij minder weer hebben we in Harelbeke al bewezen dat we een warme stad kunnen zijn. Deze zomer koesteren we deze warmte tijdens Harelbeke Zomert met een bijzondere en zeer kwalitatieve leuke bands. Het belooft een mix te worden tussen verschillende muziekgenres, waardoor niemand op zijn honger zal blijven zitten.”

Deze optredens zijn volledig gratis en starten telkens om 20 uur op het Stationsplein in Harelbeke.

The post Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Ter gelegenheid van de laatste openingsdag van LAGO Kortrijk Abdijkaai werd een unieke zwemsessie georganiseerd op zondag 8 september voor alle hondenliefhebbers. De hondenplons was in een mum van tijd volzet. Het inschrijvingsgeld voor de viervoeters schenkt LAGO integraal aan dierenasiel De Leiestreek.
The post Hondenplons in openluchtzwembad: “Op het einde van de dag slaapt Felipe als een roosje”

Lees meer »

Goedkoop, tot 10.000 keer straffer dan morfine en dus levensgevaarlijk: wat moet je weten over de designerdrugs in opmars?

Het Nederlandse kenniscentrum voor drugs luidt de alarmbel over ‘nitazenen’. Dat zijn in het lab gemaakte pijnstillers uit de opiumfamilie die als levensgevaarlijke designerdrugs in opmars worden beschouwd. Wat is dat riskante spul precies? Wie neemt dat? En waarom is het niet enkel gevaarlijk voor druggebruikers? “Je ademhaling kan gewoon stoppen.”

Lees meer »

Levert Iran ballistische raketten aan Rusland? “Gevaar voor hele wereld als ze militair samenwerken”

Oekraïne heeft Iran met aandrang opgeroepen om geen ballistische raketten te leveren aan Rusland. “Dit dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen”, klinkt het. Als Iran en Rusland hun militaire samenwerking versterken, wordt de veiligheid in heel Europa en zelfs de wereld bedreigd, waarschuwt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

“Mijn hart brak toen Beau dat zei”: nieuw seizoen ‘Camping Coppens’ toont grote veranderingen in Zweden

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

Nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Duitsland haalt 11.000 vrachtwagens van de weg

Spoorvrachtbedrijf Lineas en transportbedrijf ECS hebben een nieuwe spoorverbinding in gebruik genomen tussen Zeebrugge en Crailsheim (bij Stuttgart) in Duitsland. Wekelijks zullen er drie treinen tussen beide steden rijden, waarmee er jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald, klinkt het in een persbericht, goed voor een CO2-besparing van 2.600 ton. Per rit zullen er via deze lijn

Lees meer »