Kunstenares verknipt en ontrafelt Vlaamse strijdvlaggen, en dat schiet in verkeerde keelgat bij Vlaams Belang en Voorpost: “Blijf met je fikken van onze vlag”

Een installatie op het Kunstenfestival van Watou is in het verkeerde keelgat geschoten bij Vlaams Belang en Voorpost. Op de Vlaamse feestdag voerde een groepje actie buiten het gebouw waar bezoekers het werk, waarvoor Vlaamse vlaggen verknipt en ontrafeld zijn, kunnen bekijken. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.

 

Meer krantenkoppen in België

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview in onze krant naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

Draagbare zonnepanelen mogen binnenkort dan toch in het stopcontact

Begin deze zomer bleek dat verschillende winkels zogenaamde ‘plug-and-play’ zonnepanelen verkochten, die echter niet gebruikt mogen worden in ons land. Deze kun je simpelweg in het stopcontact steken zonder dat er een elektricien voor nodig is. Volgend jaar zal hier echter verandering in komen, want de regels worden aangepast. Er blijven echter nog vraagtekens rond de veiligheid bestaan.

Lees meer »

Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag

Na een onderbreking van zeven jaar keert Open Walletje terug naar Knokke-Heist. Op zondag 22 september opent een veertigtal ondernemingen van bedrijvenpark ‘t Walletje in Westkapelle hun deuren voor een nieuwe editie vol activiteiten, gezelligheid en netwerkmogelijkheden.
The post Open Walletje keert na zeven jaar terug naar Knokke-Heist: ontdek veertig ondernemingen tijdens speciale opendeurdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dieter Boone verkozen tot nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek na spannende strijd

Dieter Boone (48) is zaterdagavond tijdens een spannende strijd verkozen tot de nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek in Kuurne. Het werd echter een korte nacht voor Dieter, aangezien hij zondagmorgen al om 9.30 uur verwacht werd voor de traditionele rondgang in de wijk, waarbij de nieuwe wijkburgemeester wordt voorgesteld aan de inwoners van de Leiehoek. Dat Dieter populair is in

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »