Bestuurder (25) sterft na crash tegen verlichtingspaal op A12 in Meise: twee passagiers in levensgevaar

Een autobestuurder is afgelopen nacht overleden nadat zijn voertuig van de rijbaan afweek en frontaal tegen een verlichtingspaal botste op de A12 in Wolvertem bij Meise. Twee andere inzittenden (31 jaar en 28 jaar) konden uit het wrak worden bevrijd en werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

Meer krantenkoppen in België

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Oxfam Wereldwinkel Kortrijk organiseert opnieuw SWAP & Cocktails

Op zaterdag 5 oktober organiseert Oxfam Wereldwinkel Kortrijk in samenwerking met Stad Kortrijk, Howest en Maria’s corner terug een SWAP & Cocktails. Dit jaar gaat de SWAP door in de Deelfabriek in de Rijkswachtstraat, van 11 tot 17 uur. Van 16 september tot en met 28 september (en ter plaatse) kan jij jouw oude kledij binnenbrengen bij de deelnemende partners.<br

Lees meer »

Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober

Tijdens de happening Manifiesta, de jaarlijkse happening van PVDA in Oostende, zei voorzitter Raoul Hedebouw dat hij het aantal mandatarissen op gemeentelijk vlak hoopt te verdubbelen op 13 oktober. PVDA mikt op 300 verkozenen in zeventig gemeenteraden. Manifiesta lokte zaterdag 15.000 belangstellenden.
The post Raoul Hedebouw op Manifiesta in Oostende: “PVDA wil aantal gemeenteraadsleden verdubbelen op 13 oktober appeared

Lees meer »

Jani Kazaltzis treurt nog elke dag om overleden hondje Qozmo: “We zullen nooit weten wat er net gebeurd is, dat maakt het moeilijk”

Als presentator van ‘Fboy Island’ op Streamz en met het realityprogramma ‘Jani en James doen het zelf’ op Play4 belooft het opnieuw een bruisend nieuw tv-seizoen te worden voor Jani Kazaltzis. Veel werk voor de man, maar wel een welgekomen afleiding, want privé kreeg hij deze zomer een groot verlies te verwerken. Met name Qozmo, zijn trouwe viervoeter en ook

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee

Stad Oostende blijft zich voort inzetten om klimaatneutraal te worden. De afgelopen maanden kwamen er maar liefst 551 zonnepanelen op de daken van Duin en Zee, die in totaal ongeveer 213.000 kWh per jaar zullen opleveren.
The post 551 zonnepanelen op daken van Duin en Zee appeared first on KW.be.

Lees meer »