Antwerpse jeugdrechter blikt terug op carrière: “Hoe verschrikkelijk ouders hun kinderen ook behandelen, de hunkering naar liefde blijft altijd”

“Kinderen kunnen vaak ongelooflijk sterk zijn.” Jeugdrechter Christian Denoyelle zegt het met bewondering in de stem. Hij neemt afscheid als hoofd van de Antwerpse jeugdrechters, maar de verhalen van al die jongeren over wie hij moest oordelen, neemt hij met zich mee.

 

Meer krantenkoppen in België

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Slechtziende marathonloper Martin Clobert en zijn begeleiders over hun onbreekbare band: “Zij zijn mijn ogen, in en buiten de race”

De bijna blinde Martin Clobert (31) heeft vandaag, op de slotdag van de Paralympische Spelen, twee paar extra ogen. Zijn onmisbare gidsen Valentin Poncelet en Sébastien Thirion zullen naast hem het parcours van de marathon afwerken. Wat is hun rol, hoe zijn ze aangelijnd en krijgen ook zij een medaille als Clobert er één wint? “Tijdens de wedstrijden is het

Lees meer »

Sterre Provost wint BK op de 400 meter

Vorig weekend behaalde de Oostduinkerkse atlete Sterre Provost (17) goud op de 400 meter bij de scholieren. Sterre kon zo een streep trekken onder een moeilijke periode met veel blessures.
The post Sterre Provost wint BK op de 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vanmiddag klaart het op: “Zaterdag wordt een topdag met tot 27 graden”

Na het hevige onweer dat gisterenavond en vannacht over het land trok, krijgen we vandaag nog wat naweeën, maar die zouden vanaf de namiddag plaatsmaken voor opklaringen. In het weekend krijgen we opnieuw mooi weer. “Zaterdag wordt een topdag met veel zon en temperaturen tot 27 graden”, aldus onze weerman Frank Duboccage. Zondag wordt er wel opnieuw regen en onweer

Lees meer »

Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde

In woonzorgcentrum Ter Linde is Irène Decuypere 102 jaar geworden. Dit werd gevierd met de familie, bewoners en een bezoek van het gemeentebestuur.
The post Irène blaast 102 kaarsjes uit in wzc Ter Linde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille en team relay in rook opgaan na stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd en kan niet tijdig hersteld worden voor de team

Lees meer »

Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders om hun ondraaglijke verlies te verwerken”

Na de opstart van het sterrenregister in Harelbeke worden sterrenkindjes vanaf nu ook herdacht op de knuffelweide op de nieuwe natuurbegraafplaats in Harelbeke. “Voor ouders die het ondraaglijke verlies van een sterrenkindje moeten verwerken, is er vaak een diepe behoefte aan een fysieke plek om hun kindje te herdenken.”
The post Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt

De zomer afsluiten deed Veurne opnieuw in stijl op vrijdagavond 6 september met Belgische toppers als belangrijkste ingrediënten en op de Grote Markt als unieke locatie.
The post Veurne La Fête sluit zomer in stijl af op Grote Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »