Code geel wegens veel regen vandaag, zondag belooft zonnig te worden. En daarna weer voorzichtig richting nieuw zomerprikje?

We worden vandaag wakker met nattigheid en gaan er waarschijnlijk ook mee slapen: het belooft een zwaarbewolkte dag te worden met regen of buien, die soms onweerachtig en vrij intens zijn in het oosten van het land. Op sommige plaatsen valt er veel neerslag. In het weekend houden we het ook niet helemaal droog, maar er is (vooral op zondag) wel meer ruimte voor de zon. En na maandag en dinsdag, twee eerder wisselvallige dagen, al helemaal! Woensdag zouden we weer eventjes volop mogen genieten van de zon, bij 24 à 25 graden. Donderdag wordt het nog warmer. 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout

Een 23-jarige wielertoerist uit Brugge liep woensdagavond een zwaar beenletsel op na een aanrijding op een kruispunt in Torhout. De man werd aangereden door een personenwagen en belandde op straat.
The post Wielertoerist (23) gewond na aanrijding door auto in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Willemsfonds laat 40 kunstenaars tentoonstellen in Zwevegem

Het Willemsfonds pakt dit weekend uit met een nieuw initiatief. Ter gelegenheid van de septemberkermis organiseert men jaarlijks een tentoonstelling op één plaats met werk van twee kunstenaars. Nu pakt men de zaken grootser aan en organiseert men een groepstentoonstelling op drie plaatsen waaraan enkel Zwevegemse kunstenaars deelnemen. Een veertigtal mensen beantwoordden de oproep positief.
The post Het Willemsfonds

Lees meer »

Op de Mercator met ex-directeur scholengroep Stroom Chris Vandecasteele: “Ik ben 60 jaar, maar wil nog lang niet op pensioen”

De start van het schooljaar verliep wat anders voor gewezen algemeen directeur Chris Vandecasteele van scholengroep Stroom. Na een hectische tien jaar neemt hij even tijd voor zichzelf maar blijft het onderwijs trouw. “Ik heb een hele grote band met Oostende want ik was hier in mijn jeugd en bijna hele loopbaan actief”, zegt de gewezen topman van het GO!

Lees meer »

Ook immo strijdt mee om de staatsbonmiljarden: “Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Ik gun je alle geluk, maar financieel wordt het lastig”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) in ‘Dag Allemaal’. Daarom legt ze haar lot nu in de handen van de ‘Blind getrouwd’-experts. Het is aan kersverse echtgenoot Simen (31) om een einde te maken aan acht jaar single zijn. Daarvoor zal hij ook het vertrouwen moeten winnen van Larissa’s broer,

Lees meer »

Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’

Op vrijdag 6 september organiseert de Jeugdraad in en rond zaal De Magneet de tweede editie van ‘Startember’. Voor dit evenement slaan alle jeugdverenigingen de handen in elkaar met als doel een leuke namiddag en avond te bezorgen aan de kinderen, jongeren en volwassenen van Pittem en Egem.
The post Pittemse Jeugdraad zet nieuw werkjaar in met ‘Startember’ appeared

Lees meer »

Elektrische bus van De Lijn vat vuur

Donderdagmiddag rond 17 uur merkte de chauffeur van een elektrische bus van vervoermaatschappij De Lijn dat zijn bus hevig begon te roken.
The post Elektrische bus van De Lijn vat vuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »