De straten van Port-au-Prince worden geteisterd door jeugdbendes, en Kenia schiet te hulp

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ria Bouten is directeur van cvo MIRAS regio Waregem: “Steeds meer allochtonen volgen lessen Nederlands”

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS ziet in Waregem het Nederlands voor anderstaligen in sneltreinvaart uitgroeien tot de belangrijkste richting in het aanbod. “Ik vind het belangrijk om snel in te spelen op de noden van de tijd”, zegt regionaal directeur Ria Bouten (54) bij de start van het nieuwe schooljaar.
The post Ria Bouten is directeur van cvo

Lees meer »

Emilie wint Duits dartstornooi

Emilie D’hondt uit Ingelmunster won onlangs de World Darts Federation International Youth Challenge 2024 in het Duitse Borken. De 23-jarige lerares won haar beide single-wedstrijden.
The post Emilie wint Duits dartstornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jozef en Jacqueline zwaaien met goud

Op 2 augustus 1974 beloofden Jozef Dierckx (73) en Jacqueline De Ridder (72) elkaar eeuwige trouw. Het koppel werd dan ook ontvangen op het stadhuis voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Daar werden ze in de bloemetjes gezet. Dat hun liefde voor elkaar niet bekoeld is, was er dan ook aan te zien. Jozef
The post Jozef en

Lees meer »

Overheid veilt luxevilla’s die aan Turkse maffia werden gelinkt

Gigantische kristallen kroonluchters, verschillende wellnessruimtes, slaapkamers met gouden versieringen en overal mozaïeken. Ooit waren twee gigantische en peperdure villa’s in de Antwerpse Kempen eigendom van Turkse ondernemers die gelinkt werden aan de Turkse maffia. Nu worden de in beslag genomen domeinen openbaar verkocht. Wie wil, kan een bod wagen.

Lees meer »

“Nooit hang ik nog de held uit”: ex-Vive la Fête-drummer Gino (50) betrapt sluikstortster (70), maar ligt nu zwaargewond in ziekenhuis

“Vrienden zeggen me dat ik het juiste heb gedaan. Maar volgende keer rijd ik gewoon door.” Gino Geudens (50) uit Herentals ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij ’s nachts een sluikstorter betrapte. De drummer bij onder meer rockband Metal Molly wilde de 70-jarige vrouw tegenhouden in afwachting van de politie. Maar daar dacht de vrouw duidelijk anders over.

Lees meer »