Biden herhaalt dat hij “meest gekwalificeerde” kandidaat is, maar maakt weer pijnlijke versprekingen: “Ik koos vicepresident Trump”

Amerikaans president Joe Biden heeft donderdag herhaald dat hij niet uit de race naar het Witte Huis stapt. “Ik ben de meest gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap”, klonk het in zijn “big boy”-persconferentie. De Democraat struikelde echter geregeld over zijn woorden en sprak over “vicepresident Trump”, nadat hij Oekraïens staatshoofd Zelenski ook al als “president Poetin” had aangekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

“Met haar laatste zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Catherine is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

‘Dankzij’ crash met auto ontdekt Xana (22) dat ze lijdt aan erfelijke aandoening: “In het ziekenhuis vonden ze mijn verhaal opmerkelijk”

Ze reed rond op de Brugse Steenweg in Blankenberge en toen werd het zwart. Xana Baert (22) was zaterdag betrokken bij een bizar verkeersongeval. Nu blijkt dat ze waarschijnlijk het bewustzijn verloor door een longembolie, maar ondertussen werd ze ook het slachtoffer van online haat. “Ik hoop dat sommige mensen nu twee keer nadenken.”

Lees meer »

Hubert, Frederiek en Cyriel Logghe delen voetbalpassie: “Mijn allereerste geel? Van vader Hubert!”

Sportief coördinator Frederiek Logghe was aandachtig toeschouwer van het duel tegen Dosko Sint-Kruis, dat zijn KSV Jabbeke met 1-3 verloor. De conclusies over de moeilijke start van de eerste ploeg zal hij wel binnenskamers trekken. Maar Frederiek is niet alleen coördinator in Jabbeke, hij heeft nog veel andere pijlen op zijn boog, net als zijn vader Hubert en zijn zoon

Lees meer »

Duitsland wil grenscontroles invoeren aan alle grenzen in strijd tegen illegale migratie en terreur

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft opdracht gegeven om aan alle landsgrenzen de paspoortcontroles te hervatten. De regering wil zo het aantal mensen dat zonder visum het land binnenkomt sterk terugdringen, leggen regeringsbronnen uit aan het persbureau DPA. Nog volgens die bronnen heeft Faeser de Europese Commissie op de hoogte gebracht.

Lees meer »

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Centrum Gits helemaal heraangelegd: “Zwakke weggebruiker krijgt meer ruimte”

Op zaterdag 7 september werd in de deelgemeente Gits de heraanleg van het centrum officieel geopend. Naar aanleiding van de noodzakelijke werken om het rioleringsstelsel in het centrum van Gits te scheiden, kreeg de gemeente Hooglede de mogelijkheid om het centrum aan te pakken op vlak van verkeersveiligheid. Daarbij werd meer ruimte vrijgemaakt voor de zwakke weggebruiker om zo een

Lees meer »