Orbán bespreekt oorlog in Oekraïne met Trump tijdens “Vredesmissie 5.0”

Viktor Orbán, die met zijn land onlangs voor een half jaar het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie op zich heeft genomen, had donderdag een ontmoeting met Donald Trump. De Hongaarse premier en de Amerikaanse presidentskandidaat bespraken de “mogelijkheden voor vrede” in Oekraïne, laat Orbán weten via X.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Brugse scholen gaan ‘all the way’ voor hun leerlingen op eerste schooldag

Op de eerste schooldag na de grote vakantie wordt in alle scholen letterlijk en figuurlijk de rode loper uitgerold voor de leerlingen. Het is immers de bedoeling dat iedereen met een goed gevoel aan een nieuw schooljaar begint. Vaak wordt ook het jaarthema in de kijker gezet en zijn de ouders die dag ook welkom op de speelplaats. Onze onderwijsjournalist

Lees meer »

Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het was geen urine, maar Ricard!”

Een Franse politieagent riskeert in beroep een jaar cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het

Lees meer »

Tv-maakster Lidewij Nuitten schrijft open brief na ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir: “Hoe kan het in godsnaam dat Frederik Delaplace nog op die stoel zit?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”
The post Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Halfnaakte vrouwen in huis” en buurman die aan alarmbel trok: Valencia-spits Rafa Mir na feestnacht in cel na klacht over seksueel misbruik

Wat een feestje moest worden, is voor Rafa Mir (27) en zijn vriend uitgedraaid op een paar nachtjes cel. De aanvaller van Valencia in La Liga nam twee dames mee naar huis na een avond stappen, maar een alerte buurman zag dat er iets niet klopte en verwittigde de politie. De voetballer is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik, schrijft

Lees meer »