Orbán bespreekt oorlog in Oekraïne met Trump tijdens “Vredesmissie 5.0”

Viktor Orbán, die met zijn land onlangs voor een half jaar het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie op zich heeft genomen, had donderdag een ontmoeting met Donald Trump. De Hongaarse premier en de Amerikaanse presidentskandidaat bespraken de “mogelijkheden voor vrede” in Oekraïne, laat Orbán weten via X.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Jacques en Elisabeth vieren diamanten huwelijksverjaardag

Het echtpaar Jacques Vandenbulcke (85) en Elisabeth Betty Vandendriessche (89) werd naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Elisabeth is geboren in Brugge op 17 juli 1935. Zij genoot een opleiding boekhouding. Zij houdt van naaien en zingt in een koor. Jacques is geboren in Kortrijk op 23 maart 1939. Hij ging
The post Jacques en

Lees meer »

VRT-topman vandaag op het matje, maar moet niet vrezen voor ontslag: hij verziekte de sfeer, maar geld rolt binnen

Frederik Delaplace, CEO van de VRT, mag het deze namiddag gaan uitleggen in het Vlaams Parlement. Hij zal er ondervraagd worden over het ontslag van netmanager Lotte Vermeir, en ook zijn eigen functioneren zal tegen het licht worden gehouden. Op de VRT vindt een meerderheid van de werknemers het de hoogste tijd. Toch lijkt Delaplace niet meteen te moeten vrezen

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024 editie

Het stadsfestival WONDER brengt creatief talent uit heel België samen in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk, van 17 oktober tot 3 november. De organisatie deelt alvast vijf niet te missen hoogtepunten uit het programma. Van digitale elementen in een textielpaviljoen tot een groepstentoonstelling in een oud koetshuis.
The post WONDER Creativity Festival onthult de eerste hoogtepunten van de 2024

Lees meer »

Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een ware barbarij aangericht in Brugge”

De vzw Montanus is bezorgd over de toekomst van het Brugs medisch-historisch erfgoed en kondigt in het vooruitzicht van de lokale verkiezingen van 2024, een ‘CODE ROOD’ af . “Er is de voorbije jaren een ware barbarij aangericht in Brugge”, stelt voorzitter William De Groote.
The post Montanus kondigt ‘code rood’ af voor medisch-historisch erfgoed: “Er is al een

Lees meer »