De aftelkalender wordt dunner

De aftelkalender wordt dunner en dunner. Nog exact twee weken en dan worden de Olympische Spelen ein-de-lijk op gang geschoten. En het is hier de laatste weken al veel gezegd en geschreven, maar wat een prachtige Spelen kunnen het worden voor onze West-Vlamingen. Dat Emma Meesseman en haar West-Vlaamse Cats (wel spijtig van de niet-selecties van Nastja Claessens en Serena-Lynn Geldof) een kanshebber zijn voor eremetaal wisten we al. Dat Alexander Doom er met de Tornados dicht bij zal zijn ook. Net zoals we geloven dat Emma Plasschaert beter kan doen dan haar vierde plek in Tokio.

Maar er is meer. Want nu blijken ook alle knechten van Lotte Kopecky in de olympische wegrit West-Vlaams te zijn. En als Kopecky haar favorietenrol in de Franse hoofdstad waarmaakt, dan mogen Justine Ghekiere, Margot Vanpachtenbeke, Julie Van De Velde en met hen heel West-Vlaanderen die eventuele gouden plak ook een beetje claimen, toch?

Met alleen maar West-Vlaamse knechten voor Kopecky, mogen we ook haar eventueel goud een beetje claimen, toch?

En sta ons toe daar met Nicky Degrendele nog een medaille-outsider aan toe te voegen. De wereldkampioene Keirin van 2018 klauterde de afgelopen jaren uit een dal en schuurt opnieuw tegen haar topniveau aan. Hoe ze dat deed, kan je in deze krant lezen. Fysiek is ze top, mentaal is ze fris. De perfecte combo voor een topprestatie. “Want”, dixit Harm Vanhoucke, “Als één van die twee facetten niet goed zit, dan is het héél moeilijk om ten volle te presteren.”

Diezelfde Harm Vanhoucke zou evenwel zelf nog voor de perfecte tijdsopvulling kunnen zorgen vooraleer de Spelen beginnen. Hiernaast geeft hij immers aan op zoek te willen gaan naar een mooie rituitslag in de komende bergritten van de Tour de France. Hoe mooi zou het niet zijn mocht Vanhoucke met een knalprestatie in de Franse bergen definitief een streep trekken onder de moeilijke periode van vorig seizoen bij Team DSM? Het zou tegelijkertijd een enorme dankjewel zijn aan zijn team Lotto-Dstny dat duidelijk opnieuw het beste in hem naar boven kan halen. Vanhoucke is dan ook het bewijs dat het gras heus niet altijd groener is aan de overkant én dat vertrouwen en de juiste aanpak wonderen kan doen bij een atleet. Het is hem alleszins gegund.

The post De aftelkalender wordt dunner is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

KIJK. Amerikaanse boer tovert maïsveld om in Taylor Swift-doolhof

Een Amerikaanse boer in de staat Ohio heeft zijn maïsveld omgetoverd tot een groot doolhof in het thema van Taylor Swift. Luchtbeelden tonen het prachtige doolhof met verschillende verwijzingen naar de superster. De boer maakt jaarlijks een nieuw doolhof, telkens in een ander thema. Dit jaar is die eer dus weggelegd voor de immens populaire Taylor Swift, die de wereld

Lees meer »

Deel Hellestraat op eerste schooldag vijf uren autovrij en omgedoopt tot Boulevard Futura

Tijdens de paasvakantie in april 2022 ging in Wervik een nieuw mobiliteitsplan in voege en kwamen er heel wat fietsstraten. De Hellestraat behoorde daar niet bij niettegenstaande de school Futura zich daar bevindt. Sedert begin dit jaar is er tussen de Rapet- en Ooststraat wel een fietsstraat. De directie was al lang vragende partij. In aanwezigheid van het stadsbestuur vond

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »

Opsporingsonderzoek naar wangedrag vierde geniebataljon Amay beëindigd

Het opsporingsonderzoek binnen het vierde geniebataljon in Amay is afgesloten. Dat heeft het parket van Luik dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek van de federale politie onder leiding van de procureur des Konings van Luik moest problematische handelingen en gedrag binnen het bataljon onderzoeken. Die afdeling van het leger kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen na klachten over wangedrag.

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Soudal Quick-Step maakt jacht op drie leiders, krijgen we een nieuwe spurt?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »