LIVE OEKRAÏNE. Algemene Vergadering VN eist dat Rusland zich terugtrekt uit kerncentrale Zaporizja – 5 burgers gedood bij Russische aanvallen in oosten

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat land is dan weer op een “onomkeerbaar pad” naar NAVO-lidmaatschap, zo staat in de verklaring die de NAVO-landen op de top in Washington woensdag hebben aangenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Frank Leuridan opent speciaal voor ons zijn museum: “Voor een uniek stuk heb ik altijd nog een plaatsje vrij”

In de schaduw van de beroemde Sint-Sixtusabdij van Westvleteren woont metaalbewerker op rust Frank Leuridan (64). Vijftig jaar lang al verzamelt Frank oude machines en werktuigen. Eerder uitzonderlijk opent hij voor ons de deur van zijn ‘museum’ in de Catsputdreef, waar zorgvuldig honderden collectiestukken gerangschikt zijn. “Ik heb nog geen tijd om bezoekers te ontvangen”, glimlacht hij.
The post

Lees meer »

Twintigtal buurtbewoners opvangen in Plopsahotel na gaslek in straat

In Adinkerke ontstond maandag in de vooravond een gaslek op straat aan een woning vlakbij Plopsaland. Een twintigtal bewoners uit de straat werden geëvacueerd en ondergebracht in het Plopsahotel. “Het huis waar het gaslek ontstond is tijdelijk onbewoonbaar. Het gezin met twee kinderen kan tijdelijk ook in het Plopsahotel terecht”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan B).
The post

Lees meer »

Van ‘de grootste duiventil’ tot ‘de terugkeer van De Kampioenen’: dit was de zomermercato door de ogen van onze voetbalredactie

De laatste contracten zijn getekend, de foto’s zijn genomen en de aankondigingen zijn gebeurd. De Belgische zomermercato zit er definitief op, done deal! Waar stond de jackpot? Welk land verovert onze competitie? En wie is het ‘lievelingetje’ van de trainer? De voetbalredactie van HLN zorgt voor een eigenzinnig transferoverzicht.

Lees meer »

Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge

In een open brief aan de gemeenteraad en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) roept vzw 4 Example, die werkt rond toegankelijkheid, op om in de volgende legislatuur prioriteit te geven aan de toegankelijkheid van het strand.
The post Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanaf vanmiddag klaart het op: “Zaterdag wordt een topdag met tot 27 graden”

Na het hevige onweer dat gisterenavond en vannacht over het land trok, krijgen we vandaag nog wat naweeën, maar die zouden vanaf de namiddag plaatsmaken voor opklaringen. In het weekend krijgen we opnieuw mooi weer. “Zaterdag wordt een topdag met veel zon en temperaturen tot 27 graden”, aldus onze weerman Frank Duboccage. Zondag wordt er wel opnieuw regen en onweer

Lees meer »