Van micro naar macro: gigantische handtassen zijn het hipste mode-item

Bigger is better, of toch wat handtassen betreft. Droegen de sterren nét nog een ‘microhandtas’ met amper plaats voor een pakje kauwgom, is nu de gigahandtas weer helemaal terug. “Perfect voor de nomadische vrouw.”

 

Meer krantenkoppen in België

De Kasteelvink zet kampioenen in de bloemetjes

De Kasteelvink zette deze middag de kampioenen in de bloemetjes. Filip Devos werd met vink Felix zowel koning als keizer. Met vogel Tiest speelde Filip Devos ook kampioen. Annie Vandenbroucke kroonde zich met vink Francky tot koningin. Verder kregen we nog kampioen 75 % Rudi Demeulenaere met Gerard, kampioen 50 % Jean-Marc Huyghe met Ocean,
The post De Kasteelvink

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

Ze ging de wereld rond na Hamas-terreur op muziekfestival, nu spreekt de ‘lady in red’ opnieuw: “Ik dacht maar één ding”

Daar rende ze dan in de woestijn, met haar felrode sjaal om haar schouders. Lopend voor haar leven tussen alle anderen, terwijl ze net allemaal nog stonden te dansen op een festival. De foto van ‘the lady in red’ werd samen met het beeld van de wanhopig schreeuwende Noa Argamani (26), die achterop een motor werd ontvoerd door Hamas-militanten op

Lees meer »

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept na uitspraak over dokters en abortus

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren “regelrechte huurmoordenaars” zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot “het

Lees meer »

Doodrijder van Veerle (57) veroordeeld tot vijf jaar cel en schadevergoeding van 176.000 euro: “Een verpletterende verantwoordelijkheid”

Eklen H. (44) is in de rechtbank van Sint-Niklaas veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar nadat hij vorig jaar in juni fietsster Veerle Van Bellingen (57) had doodgereden. De man met dubbele Belgisch-Albanese nationaliteit moet ook een geldboete van 2.000 euro betalen. Aan de burgerlijke partijen moet H. een schadevergoeding van 176.421,54 euro betalen.

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »