6.000 inwoners, 6 miljoen toeristen: populair dorp legt bezoekers strenge avondklok op en werkt met kleurenzones

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben strengere controles en extra maatregelen aangekondigd om een historische wijk in het centrum van Seoul te beschermen tegen toeristen. Al jaren overspoelen ze de straten, wat voor wrijving zorgt met de inwoners.

 

Meer krantenkoppen in België

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

“4G aan laten staan niet beste idee”: snelle exit Brecel in Riyadh, maar ook Telenet-rekening van 5.000 euro

Geen leuke trip voor Luca Brecel (WS-6) naar Riyadh. Niet alleen lag hij er dinsdagavond in de eerste ronde uit op de Saudi Arabia Snooker Masters, de 29-jarige Limburger hield daar ook een meer dan gepeperde rekening voor zijn mobiel verbruik aan over. Zo deelde de ex-wereldkampioen op zijn InstagramStories dat hij al aan bijna 5.000 euro boven op zijn

Lees meer »

Oostkamp sluit zomervakantie af met bedankingsfeest

De leiders van de verschillende jeugdbewegingen en de monitoren van de speelpleinwerking werden door de Oostkampse jeugddienst uitgenodigd voor een bedankingsfeest onder de noemer You Made the Summer. Daarmee wilde de gemeente hen bedanken voor de vrije tijd die ze hebben opgeofferd om anderen een aangename zomertijd te bezorgen. Met de nodige drank en een
The post Oostkamp sluit

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »