Suikerconsumptie van Britse kinderen gehalveerd sinds invoering suikertaks

De Britse suikertaks heeft de suikerconsumptie in drie jaar tijd fors doen dalen. “Als we echt gedragswijzigingen willen teweegbrengen, moet het prijsverschil groot genoeg zijn.”

 

Meer krantenkoppen in België

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »

Na 100 jaar een nieuwe speelplaats voor Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Een spannende eerste schooldag voor de kinderen van Basisschool O.L.V. van Vlaanderen. Niet alleen bestaat de school 100 jaar, in de grote vakantie werd op de ontharde speelplaats een mega klim- en klauterparcours en een boomhut met apenbruggen geplaatst. “Ik ben ontzettend trots dat ik met zo een mooi project kan starten”, zegt nieuwe directeur Angelique Vlieghe.
The post

Lees meer »

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerwerking Ginger House & co. beëindigd: “Droom blijft volwaardige zomerschool”

Op vrijdag 30 augustus heeft Rukhsana Zubair van vzw Ginger House & co. haar jaarlijkse zomerwerking afgesloten. Tijdens de zomerwerking worden kinderen met een migratieachtergrond, vaak samen met hun mama’s, samengebracht om via diverse activiteiten de band met hun nieuwe thuis aan te halen. “Ik droom nog altijd van een volwaardige zomerschool, die zoveel meer zou kunnen realiseren op dit

Lees meer »

Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk

Veel supporters genoten tijdens de fandag van de enige oefenmatch die Filou Oostende deze zomer in eigen huis baskette. Een onvolledig team blies met een stevige dertiger de Nederlandse vicekampioen Heroes Den Bosch van het terrein.
The post Filou Oostende speelt zijn twee laatste oefenwedstrijden: onvolledig team schittert in shirts met Cowboy Henk appeared first on KW.be.

Lees meer »

DE INSIDER. Ons hoofd ontploft nu al, maar je kan er iets aan doen: “Zie je brein als een spier. Je kan het trainen om rust te vinden”

Na de eerste week van september staat ons hoofd alweer op ontploffen. Het werk, het huishouden, de school van de kinderen, propvolle weekends,… Hoe kan dat toch, dat we na één week terug in de ratrace weer verdrinken in de chaos? Psychologe Elke Geraerts, auteur van “Focus is het nieuwe goud”, geeft tips om ons brein te soigneren in deze

Lees meer »