CD&V kant zich tegen communautaire oplossing De Wever

01:00 CD&V maakt voorbehoud bij de ‘bicefale’ weg die formateur Bart De Wever wil bewandelen om bevoegdheden te splitsen. De federale regering apart beleid laten voeren in de deelstaten dreigt volgens de ch… 

Meer krantenkoppen in België

Britse regulator start onderzoek naar Ticketmaster na fiasco met verkoop Oasis-tickets

De Britse mededingingsautoriteit CMA is een onderzoek gestart naar Ticketmaster naar aanleiding van de verkoop van tickets voor de reünietour van de Britse band Oasis. Door ‘dynamische’ tarifering schoten de ticketprijzen bij de verkoop afgelopen weekend snel de hoogte in. De CMA zal nagaan of kopers duidelijke informatie gekregen hebben over de prijzen en of ze niet onder druk werden

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »

Jens Dendoncker blikt terug op gênant moment uit zijn carrière: “Ik zei ‘sorry’ en liep snel van het podium”

Jens Dendoncker (34) keert binnenkort terug als presentator van ‘The Masked Singer’. Vorig jaar wist hij het publiek al te charmeren, hoewel zijn optredens niet altijd vlekkeloos verliepen. In de podcast ‘Achter de Schermen’ blikt hij terug op een van de meest gênante momenten uit zijn carrière. “In de begin van mijn carrière ben ik meermaals keihard afgegaan.”

Lees meer »

Na 900 dagen ‘Van Straat naar Zorg’ werden meer dan 60% van de Kortrijkse dak- en thuislozen bereikt

Op 5 maart 2022 werd de straatverpleegkundige in het leven geroepen in de regio Zuid-West-Vlaanderen om extra zorg op te nemen voor dak- en thuislozen. De voorbije 30 maanden hebben de twee straatverpleegkundigen en één straatpsycholoog in Kortrijk al 250 unieke personen kunnen bereiken, goed voor meer dan 60% van de Kortrijkse volwassen dak- en thuislozen.
The post Na

Lees meer »

Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare

Op de eerste speeldag deed VV Koekelare wat werd verwacht: winnen bij promovendus KDC Ruddervoorde: 0-3. Voor Andrès Deschodt (19) was dat het officiële debuut in een eerste elftal. De zoon van Allan, sportief manager bij tweedenationaler KM Torhout, zette bewust een stap terug.
The post Nieuwkomer Andrès Deschodt amuseert zich bij VV Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speelt de krappe arbeidsmarkt de NMBS parten nu uitbreiding treinaanbod wordt uitgesteld? “Men is naïef geweest”

De beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om de tweede fase van de uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen, laat bij velen een bittere nasmaak achter. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is boos en wil dat de beslissing wordt teruggedraaid. Bij de vakbonden is men niet verbaasd. Transporteconoom Thierry Vanelslander geeft toe dat het "een beetje sneu" is, maar ziet

Lees meer »

China met ruime voorsprong grootste voertuigproducent ter wereld

China was vorig jaar met voorsprong ‘s werelds grootste producent van voertuigen en goed voor een op de drie (32 procent) geproduceerde voertuigen. Europa was goed voor 20 procent, Noord-Amerika voor 17 procent en Japan en Zuid-Korea voor 14 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autoconstructeurskoepel ACEA.

Lees meer »