Werkmanspintjes tijdens Oostkerke kermis

In het tweede weekend van juli, van 12 tot en met 14 juli, is het naar aloude traditie weer tijd voor Oostkerke kermis. “Je kunt er genieten van een werkmanspintje tegen slechts 2 euro en op zondag tonen we de finale van het EK voetbal op groot scherm”, zegt Cindy Demon namens het vernieuwde bestuur.

Oostkerke Kermis staat al jarenlang bekend als een van de meest populaire zogenaamde ‘tentenbals’ in de brede regio. Oostkerkenaars zelf uiteraard maar bewoners vanuit heel ‘Groot-Damme’, Westkapelle, Koolkerke, Dudzele en nog verder komen elk jaar weer in het tweede weekend van juni afgezakt naar de feesttent aan de rand van de dorpskern. En dat zal nu ook weer het geval zijn tijdens de driedaagse kermis van vrijdag 12 tot zondag 14 juli.

“De eerste editie vond plaats in 1972 in organisatie van Oostkerke Sportief”, weet Karel Van Kerrebrouck, die er ook toen al bij was als organisator. “De tent stond toen nog op het veld naast de (intussen gestopte, red.) vrije basisschool in de Sint-Guthagostraat. Toen die zone werd volgebouwd zijn we uitgeweken naar een weiland aan de Hoekestraat, iets verderop. Er was jarenlang ook een wielerkoers maar jammer genoeg bleek dat vorig jaar en ook dit jaar praktisch niet mogelijk.”

“Dit jaar kan je op vrijdag 12 juli vanaf 17 uur komen genieten van het ‘werkmanspintje’ tegen slechts 2 euro met daarbij muziek van Studio Enjoy”, vult het nieuwe bestuurslid Cindy Demon aan. Dezelfde avond vanaf 20 uur kan je ook deelnemen aan het dartstornooi in samenwerking met de Brugse darts federatie. De zaterdagnacht is er voor de jeugd de fuif ‘Nacht van de Planché’ met als gast-dj Pat B.

Op zondagmiddag is er weer een barbecue met kinderanimatie en komt Glenn Thienpondt zorgen voor wat sfeer in de tent. De kermis wordt op zondagavond afgerond met de finale van het EK-voetbal op groot scherm.”

Kostprijs voor de barbecue is 15 euro voor kinderen en 25 euro voor volwassenen. Info en kaarten via 050 60 72 77 of [email protected]. (PDV)

The post Werkmanspintjes tijdens Oostkerke kermis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel volk voor nijlpaard Hermien (43), dat Antwerpse Zoo laat inslapen: “Geen enkel dier kan haar vervangen”

Het nieuws dat de Antwerpse Zoo het straks zonder nijlpaarden moet stellen, sloeg in als een bom. De zieke mama Hermien (43) wordt geëuthanaseerd, terwijl dochter Imani (17) een nieuwe thuis vindt in Dublin. De dieren, die nog tot eind september in de Zoo verblijven, hadden vrijdag veel bekijks. “Jammer dat Hermien moet gaan, maar je mag dieren niet laten

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Anderlecht en Union halen aanvaller, KV Mechelen verdediger – “Depay kan 400.000 euro per maand verdienen in Brazilië”

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit Wervik is overleden: “We verliezen een icoon”

In het AZ Delta Rumbeke is Francis Vantomme (67) overleden. Hij was lang geleden dj en een trouwe medewerker van de vrije radio Gemini. Francis is ook jarenlang bestuurslid geweest van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. Wervik verliest opnieuw een icoon, een topkerel. Francis was graag gezien en had een ruime vriendenkring.
The post Gewezen dj Francis Vantomme (67) uit

Lees meer »

Radio-dj Maureen Vanherberghen over mama zijn van twee kinderen: “Eerlijk? Het is zalig, maar ook zot vermoeiend”

In januari zal Maureen Vanherberghen (36) te horen zijn in de MNM Ochtendshow, maar nu geniet ze nog van ouderschapsverlof. In juli beviel ze van haar tweede dochtertje Léone. In een Q&A op Instagram vertelt de MNM-dj hoe het met haar gaat. “Het is zalig, maar ook zot vermoeiend. Ik ben bijvoorbeeld al wakker van half vijf”, vertelt de presentatrice.

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »