Jitse (20) opent trimsalon Blaf Boutique in Lichtervelde

Jitse Snijders opende op woensdag 10 juli haar trimsalon Blaf Boutique. Haar eerste klant was een koningspoedel. Het logo van Blaf Boutique bevat trouwens een poedel, het lievelingsras van Jitse. Maar alle rassen zijn welkom voor een was- of trimbeurt.

Jitse Snijders (20) woont in de Gezellelaan 9 in Lichtervelde, bij haar ouders Hein Snijders en Evelien De Geldere, en haar broer Jurian. Ze werkt in de Aveve-winkel in Roeselare en startte met Blaf Boutique in bijberoep. “In het middelbaar volgde ik de richting dierenzorg in VABI (Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut). Ik ben al heel mijn leven gek van dieren en dan vooral van paarden en honden. Het was voor mij dan ook een logische stap naar het hondentrimmen. Ik volgde de opleiding tot hondentrimster in dagonderwijs bij Syntra West in Brugge.”

Later specialiseren

“Mijn moeder en ik gingen samen op zoek naar een naam voor de zaak. We zochten een klinkende naam die nog niet in België werd gebruikt. Zo kwamen we bij Blaf Boutique. De garage werd deels verbouwd, zodat ik een aangename ruimte heb met alle benodigdheden voor het trimsalon”, vertelt Jitse. “Zelf hebben we geen hond, maar in de toekomst wil ik graag een poedel. Dat is mijn favoriete ras. Vandaar de poedel in het logo. Later zou ik me graag specialiseren in poedels en krulvachten, maar alle honden blijven welkom.”

Praktisch

“Honden kunnen bij mij terecht voor het uitborstelen van de vacht, wassen, drogen, knippen of plukken, al naargelang het ras. Ook puppy’s zijn welkom voor puppygewenning, zodat ze de ruimte leren kennen, kennis maken met het bad, de haardroger, de aanrakingen aan de pootjes, de oortjes en de staart.” (Jenka Watteny)

Een afspraak maken bij Jitse kan via email [email protected], telefonisch 0493 44 61 75, of via Instagram blaf_boutique en Facebook Blaf Boutique. Het trimsalon is gelegen in de Gezellelaan 9 in Lichtervelde.

The post Jitse (20) opent trimsalon Blaf Boutique in Lichtervelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet”

Binnenkort prijkt in het Canadese militair museum in Ottawa ‘The Scheldt Pocket Warrior’. Met die bronzen sculptuur eert de Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt, zoon van een verzetsstrijder, de bevrijding van onze regio door de Canadese troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
The post Zeebrugse kunstenaar Theo Claerhoudt; “Zonder de Canadezen stond ik hier nu niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

14-jarige scholier schiet twee leerlingen en twee leerkrachten dood op school in VS: verdachte werd al eens ondervraagd over dreigen met schietpartij

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag vier doden en negen gewonden gevallen. De vermoedelijke schutter werd opgepakt en is een 14-jarige leerling van de school. De tiener werd vorig jaar al eens verhoord door de politie omdat hij via internet zou hebben gedreigd met een schietpartij op school. De verdachte ontkende echter

Lees meer »

Buschauffeur van De Lijn rijdt tegen gevel in Bazel bij Kruibeke

In Bazel bij Kruibeke heeft een chauffeur van een gelede bus (of harmonicabus) van De Lijn zich klem gereden tegen een gevel van een woning. Bij het nemen van een bocht op het kruispunt van de Barbierstraat met de Bazelstraat week de chauffeur te ver uit. Niemand raakte gewond en ook de schade bleef erg beperkt.

Lees meer »

Poetin volgt Joe Biden en zegt Kamala Harris te “steunen” in Amerikaanse presidentsverkiezingen

Vladimir Poetin zegt Kamala Harris, de Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en huidig vicepresident van de VS, te “steunen” bij de stembusgang in november. De Amerikaanse president Joe Biden “heeft zijn kiezers aanbevolen om mevrouw Harris te steunen, dus steunen wij haar ook”, aldus de Russische president donderdag tijdens een economisch forum in Vladivostok.

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »

Skischool Mont Blanc opent de deuren op nieuwe locatie: “Blij dat we in het Roeselaarse kunnen blijven”

Ruben Bracke opent maandag voor het eerst de deuren van Skischool Mont Blanc langs de Armoedestraat in Roeselare. De 34-jarige Oostrozebekenaar zet het werk van zijn vader Wim, die de voorbije jaren Skischool Mont Blanc langs de Stationsdreef runde, verder. “Hier kan jong en oud zich volop voorbereiden op een skivakantie.”
The post Skischool Mont Blanc opent de deuren

Lees meer »

Prikacties bij Ontex in Eeklo, weekendploeg legt enkele uren het werk neer

Vanochtend hebben de werknemers van de weekendploeg bij Ontex in Eeklo een tijdlang het werk neergelegd. Ontex kondigde in juni aan dat er een 500-tal mensen moet vertrekken in de vestigingen in Eeklo en Buggenhout. De bonden en de directie zijn nog steeds aan het onderhandelen en de actievoerende werknemers willen vooral duidelijkheid. Na enkele uren ging de overgrote meerderheid

Lees meer »