Lisa en Nicholas gaan opnieuw voor winst in Budapest Rally: “Hij deed twee keer een aanzoek”

Zaterdag vertrekt een colonne van zo’n tweehonderd Belgische teams vanuit Brussel richting Budapest. Onder hen ook Lisa Vanhooren en Nicholas Waterschoot, die de wedstrijd vorig jaar wonnen. “Ook nu gaan we weer volop voor de overwinning”, zeggen de ‘Nieuwpoortse Nonkels’ ambitieus.

De Budapest Rally wordt ook wel eens ‘de meest kleurrijke roadtrip in Europa’ genoemd. De jongerenteams rijden daarbij in zeven etappes door negen landen, van Frankrijk over Italië tot in Kroatië. “De snelheid is van ondergeschikt belang. Het gaat vooral om opvallen en creatief uit de hoek komen”, zegt Nicholas. Hij kan het weten, want hij zet straks al voor de vierde keer koers richting de hoofdstad van Hongarije. Net zoals vorig jaar zal zijn verloofde hem nu opnieuw vergezellen.

Huwelijksaanzoek

“Wij waren eigenlijk niet van plan om actief deel te nemen aan de challenges. Maar toen we onderweg merkten dat we vrij hoog in het klassement stonden, besloten we om die ludieke uitdagingen toch maar aan te gaan, om zo extra punten te verdienen”, pikt Lisa in. “Zo vroeg Nicholas mij er zelfs nog een tweede keer ten huwelijk, met snoepjes als ringen. Uiteindelijk belandden we op het hoogste schavotje, waardoor we nu onze nieuwe inschrijving konden betalen met het prijzengeld van toen.”

Nonkels

Nu blijven er zelfs wat centen over om op voorhand al bonuspunten te versieren. “Nadat we onze wagen vorig jaar aankleedden in het thema van Jurassic Park, kiezen we nu voor Nonkels, als trotse West-Vlamingen en grote fans van de tv-reeks. We bedekten de motorkap met kunstgras, bestelden stickers van het logo en we rijden de hele week in onze Nonkels-T-shirts. We zijn alleen nog op zoek naar een grasimal als mascotte, voor nog wat extra punten”, lachen ze. (Wouter Verheecke)

Naast de grasgroene Porsche Cayenne is er met deze Suzuki Jimny met daktent nu dus nog een tweede ‘Nonkels-mobiel’.

The post Lisa en Nicholas gaan opnieuw voor winst in Budapest Rally: “Hij deed twee keer een aanzoek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pro-Palestijnse actvisten moeten KU Leuven gebouw ontruimen na 3 maanden bezetten, zegt vrederechter

De Leuvense vrederechter heeft beslist dat de pro-Palestijnse actievoerders, vooral studenten, die al sinds mei het collegegebouw De Valk van de KU Leuven bezetten, het gebouw moeten verlaten. Dat blijkt uit het vonnis van de vrederechter. De actievoerders willen met hun bezetting er voor zorgen dat de KU Leuven niet meer samenwerkt met Israëlische bedrijven en universiteiten. De KU Leuven

Lees meer »

Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer afbreken”

Ben je graag bezig met LEGO en op zoek naar net die nog iets alternatievere set? Dan is Bricky Builds van Merijn Coudeville (38) in Rumbeke de ideale oplossing. Met zijn nieuwe onderneming verhuurt hij sinds juni alternatieve LEGO-sets. “Als kind deed ik niets liever dan bouwen met LEGO.”
The post Bricky Builds verhuurt alternatieve LEGO-sets: “Bouwen en weer

Lees meer »

‘Deklatflater’ van KFC Meise verholpen, maar kan club zondag spelen?: “Hopelijk kunnen de nieuwe matten zich snel hechten”

Het was even verschieten voor de leden van KFC Meise maandagochtend. Hun veld was namelijk onbespeelbaar na de interventie van een creatieve gemeentearbeider. Omdat de deklat volgens de normen te laag boven de grond lag, had die er niet beter op gevonden dan wat grond onder de deklat weg te graven. Het euvel werd dan wel hersteld, maar daarmee zijn

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »

Kan een paralympiër verder springen dan het WR van Mike Powell? Duitse ‘bladejumper’ Markus Rehm wil als eerste mens voorbij 9 meter

Al 33 jaar bezit Mike Powell het wereldrecord in het verspringen (8m95). De paralympiër Markus Rehm wil die mijlpaal verbeteren: zijn record bedraagt 8m72 – verder dan de laatste negen olympische kampioenen. Rehm droomde ook van deelname aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen groen licht. De wetenschap was er niet uit of zijn rechterblade hem voordeel geeft.

Lees meer »

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »