’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk

Exact een jaar geleden riep de Vlaamse overheid individueel maatwerk in het leven. Die gesubsidieerde vorm van tewerkstelling biedt werknemers met een arbeidsbeperking bijkomende kansen op werk. Maatwerkbedrijf ’t Veer gelooft sterk in het potentieel van individueel maatwerk en zet volop mee zijn schouders hieronder.

Mensen met een arbeidsbeperking kunnen nu ook vlot aan de slag bij een reguliere werkgever en zijn niet meer gebonden aan een collectief maatwerkbedrijf. Dat is het baanbrekende aan de nieuwe regelgeving. Een inclusieve arbeidsmarkt komt hierdoor opnieuw een stapje dichterbij. Computerwinkel JD Systems uit Menen is één van die werkgevers die beroep doet op individueel maatwerk.

“Wij stellen 5 personen tewerk, één van hen is individueel maatwerker”, zegt zaakvoerder Jannick Dumortier van JD Systems. “Ewout is bij ons aan de slag als polyvalent IT-medewerker en ondersteunt onze technische dienst. Zijn beperking is voor ons een opportuniteit. Zijn hoge concentratievermogen en zijn focus op details komen goed van pas in de IT-sector.”

Kennis delen

Als werkgever van Ewout krijgt JD Systems van de overheid een loon- en begeleidingspremie. “Zijn begeleiding dient echter aan de nodige kwaliteitsvoorwaarden te voldoen. Als kleine KMO hebben wij geen gekwalificeerd begeleider in dienst die aan alle voorwaarden voldoet. Daarom doen we een beroep op de knowhow en expertise van ’ t Veer.”

Zelf stelt ’t Veer op zijn eigen werkvloer vandaag zo’n 8 maatwerkers tewerk, al of niet met begeleidingsnood. Als erkend extern dienstverlener kan het bedrijf ook individuele maatwerkers op andermans werkvloer begeleiden. “Werkgevers kunnen bij ons begeleiding extern inkopen en zo beroep doen op onze ervaring in het begeleiden van maatwerkers”, zegt HR-directeur Hans Lingier van ’t Veer.

“Op vandaag hebben we binnen ’t Veer één externe dienstverlening lopende, bij JD Systems. Wij staan echter klaar voor méér. Drie medewerkers hebben de opleiding tot extern gekwalificeerd begeleider gevolgd. We hopen de reguliere bedrijven hiervoor warm te maken door onze kennis omtrent individueel maatwerk te delen met bedrijven uit de regio”, aldus Hans Lingier. (Carlos Berghman)

The post ’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor het eerste elftal speelde

Met het overlijden van André Billiau (82) verliest voetbalclub Eendracht Wervik weer een clubicoon. Hij was jarenlang speler in het eerste elftal, heel even hoofdtrainer en ook vele jaren jeugdtrainer André Billiau telde 37 lentes toen hij bij Eendracht Wervik de schoenen aan de haak hing.
The post Eendracht Wervik verliest clubicoon André Billiau (82), die 300 wedstrijden voor

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

Britse regulator start onderzoek naar Ticketmaster na fiasco met verkoop Oasis-tickets

De Britse mededingingsautoriteit CMA is een onderzoek gestart naar Ticketmaster naar aanleiding van de verkoop van tickets voor de reünietour van de Britse band Oasis. Door ‘dynamische’ tarifering schoten de ticketprijzen bij de verkoop afgelopen weekend snel de hoogte in. De CMA zal nagaan of kopers duidelijke informatie gekregen hebben over de prijzen en of ze niet onder druk werden

Lees meer »

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »

Deze eis stelde Annelien Coorevits voor deelname aan ‘De verraders’: “Eerst weigerden ze, maar anders deed ik niet mee”

Wie houdt het hoofd koel in een web van leugens? Wie breekt onder de druk? En vooral… wie zijn de verraders? Je ontdekt het vanaf zondagavond, want dan trappen ze bij VTM het derde seizoen van ‘De verraders’ af. Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) is één van de waaghalzen die het psychologische avontuur aandurft. “Ik heb wel één voorwaarde gesteld.

Lees meer »

“Belg is Europees kampioen pendelen”

De Belgen zijn Europees kampioen als het op pendelen aankomt. Zowel qua kilometers heen-en-terug als de pendeltijd staat ons land helemaal bovenaan in een groep van achttien Europese landen. Dat becijferde hr-bedrijf SD Worx na een onderzoek bij 18.000 werknemers, onder wie meer dan duizend Belgen.

Lees meer »