Stad Izegem verdubbelt aantal slimme rattenvallen

Vorig jaar investeerde de stad in vijf slimme rattenvallen. Sindsdien werden al meer dan 100 ratten gevangen met het systeem. Door het succes komen er vijf extra vallen bij. “De slimme rattenvallen van SmarTrap zijn een milieuvriendelijker alternatief voor rattengif. Rattengif kan immers gevaarlijk zijn voor mensen en andere dieren”, vertelt schepen van Groenbeleid Caroline Maertens.

Om de ratten nog effectiever te kunnen bestrijden, is op locaties waar veel overlast is nood aan meer dan één slimme rattenval. Daarom verdubbelt de stad het aantal. “Deze uitbreiding moet ervoor zorgen dat we de rattenpopulatie sneller kunnen terugdringen.” Naast de uitbreiding van de slimme vallen, wordt de rattenvanger nu wekelijks één dag bijgestaan door een collega.

The post Stad Izegem verdubbelt aantal slimme rattenvallen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Audi Vorst krijgt geen nieuw model meer. Waarom het voor 3.000 werknemers hopen is op Chinezen

Op een bijzondere ondernemingsraad dinsdag liet het bestuur van Audi Brussels de sociale partners weten dat de fabriek geen nieuw model toegewezen krijgt eens de productie van de Q8 e-tron volgend jaar wordt stopgezet. “Dat betekent een sluiting van de fabriek”, zeggen de vakbonden. Audi zelf vindt dat uiteraard allemaal te voorbarig. Maar heeft het bedrijf nog toekomst om er

Lees meer »

“52 leegstaande panden in vijf winkelstraten”: Vooruit Plus klaagt leegstand in Oostendse binnenstad aan

Oppositiepartij Vooruit Plus grijpt de sluiting van de bekende zaken Charcuterie Mazure en Huis Laleman aan om de leegstand in de binnenstad aan te klagen. “Momenteel staan 52 panden in slechts vijf winkelstraten leeg. Oostende kampt bovendien met een tekort aan diversiteit in het aanbod”, zeggen ondernemers Alain Delanghe en Fabrice Goffin. Volgens het Economisch Huis is de leegstand in

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Gevecht om staatsbonmiljarden leidt niet tot meer rente op spaarboekjes: “Schijnconcurrentie tussen grootbanken”

De strijd om de staatsbonmiljarden zorgt niét voor hogere rendementen op de spaarboekjes bij de grootbanken. Nochtans staat daar liefst 275 miljard euro van de Belgische spaarder geparkeerd. De huidige competitie om het vrijgekomen geld is slechts “schijnconcurrentie”, zegt consumentenorganisatie Testaankoop en “eerder een marketingoefening dan een oprechte inspanning voor meer rendement”. Hoeveel brengen de spaarboekjes vandaag op? En waarom

Lees meer »

Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Vlaams Belang stelde donderdag de lijst voor omtrent de provincieraadsverkiezingen voor de kieskring Kortrijk-Roeselare-Tielt. De negentienjarige Anzegemse rechtenstudent Martijn De Maesschalck zal met zijn zesde plaats de jongste op de lijst te vinden zijn naast lijsttrekker Michiel Descheemaeker en lijstduwer Wouter Vermeersch.
The post Martijn De Maesschalck jongste kandidaat provincieraadslijst: “Wij als jongeren krijgen te vaak de rekening gepresenteerd”

Lees meer »