Kunstroute stuurt je met lach door het centrum

Met de kunstroute The Smiling Response waait er deze zomer een artistieke bries door de binnenstad. “De humoristische installaties en mooie sfeerbeelden van Circus Ronaldo toveren een lach op het gezicht van de vele passanten en zijn een voorbode voor straks de Groote Stooringe.”

De voorbije dagen merkten passanten al enkele opmerkelijke objecten op in het stadscentrum. Vreemde verkeersborden, opmerkelijke kunstwerken of sfeerbeelden van Circus Ronaldo, … Dit alles kadert binnen de vierde editie van Kunst in de Stad. “Met de artistieke kunstroute ‘The Smiling Rensponse’ brengen we in de aanloop naar de Groote Stooringe in september al opmerkelijke kunst naar het stadscentrum”, aldus schepen van Cultuur Mieke Vanbrussel.

Van 11 juli tot en met 29 september maken humoristische installaties van tien kunstenaars subtiel of uitbundig deel uit van het straatbeeld.

Circus Ronaldo

“Ik hoop mensen hiermee te verleiden tot een glimlach of misschien zelfs een schaterlach”, aldus curator Jonas Vansteenkiste. De stad vroeg hem om iets te maken rond verwondering en humor.

“Niet zo eenvoudig, maar we zijn er in geslaagd om tal van leuke kunstwerken die ook een inhoud hebben, een plaats te geven op speciale locaties in het stadscentrum.”

Die kunstwerken zijn erg opmerkelijk. Zo hangt er in de Ooststraat een kaasvlag, maar hoort men verschillende keren op een dag ook oerwoudgeluiden over het Polenplein galmen. In de Wortelstraat, in de volksmond bekend als ‘vrijersstraatje’, zorgt onder andere een aubergine voor dubbelzinnige symboliek.

Op zes locaties in de stad ontdek je ook leuke sfeerbeelden van Circus Ronaldo. Die zijn gemaakt door Benny De Grove. “Ik leerde de familie Ronaldo kennen in de jaren 90, inmiddels voelt het net alsof ze familie zijn.” De Grove maakte al enkele fotoboeken en werkte al tentoonstellingen uit omtrent Circus Ronaldo. “Met de doeken breng ik nu al een voorsmaakje op ‘de Groote Stooringe’ waar Circus Ronaldo de nieuwe tentvoorstelling ‘Da Capo’ brengt.”

The post Kunstroute stuurt je met lach door het centrum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open VLD voor de provincie

Huidig burgemeester Stephan Mourisse (57) van de Landelijke Volkspartij zal de provincielijst voor Open VLD duwen. Nogal vreemd, want in januari kondigde notaris Mourisse aan eind dit jaar afscheid te nemen van de politiek. Hij staat dus niet meer op de lijst van de LVP voor de gemeenteraadsverkiezingen.
The post Verrassing: Burgemeester van Vleteren Stephan Mourisse duwt lijst Open

Lees meer »

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »