Vlaams Belang en Viktor Orbán krijgen concurrentie op extreemrechts in Europees Parlement

Het Duitse AfD, dat “te radicaal” is voor de fractie van Vlaams Belang, Orbán en Le Pen, richt een eigen extreemrechtse fractie op in het Europees Parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie én opvallend detail op shirt

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain, maar hij zal er alleszins starten met

Lees meer »

Hoe kwetsbaar is ons land vandaag tegen luchtaanvallen? “We kruipen dan best in een heel diep hol in de grond”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

“Nooit hang ik nog de held uit”: Vive la Fête-drummer Gino (50) betrapt sluikstortster (70), maar ligt nu zwaargewond in ziekenhuis

“Vrienden zeggen me dat ik het juiste heb gedaan. Maar volgende keer rijd ik gewoon door.” Gino Geudens (50) uit Herentals ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij ’s nachts een sluikstorter betrapte. De drummer bij onder meer rockband Metal Molly wilde de 70-jarige vrouw tegenhouden in afwachting van de politie. Maar daar dacht de vrouw duidelijk anders over.

Lees meer »

Roma vertellen zelf over hun vaak gecontesteerde manier van leven: “Moeders vinden het vernederend om hun kinderen ‘uit te besteden’ aan school”

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Een memorabel einde van de vakantie voor 25 kansarme kinderen dankzij JCI4kids

JCI Kortrijk en JCI Waregem (Junior Chamber International) startten begin 2024 het project JCI4kids op, met als doel om dit jaar 100 kansarme kinderen via vier leuke activiteiten te bereiken en hen zo ook een netwerk te bieden. Na een succesvolle paaseierenraap en een race op de Leie tijdens de Sinksenregatta, vond de derde activiteit van dit jaar het voorbije

Lees meer »

Voor één keer geen Bondgirl: kijkers verbaasd over erg expliciete seksscènes van Daniel Craig met een man in nieuwe film ‘Queer’

Daniel Craig (56), vooral bekend van zijn rol als James Bond, trekt veel aandacht in Venetië met zijn acteerprestaties in de nieuwe film ‘Queer’. In deze dramafilm speelt hij een homoseksuele Amerikaanse expat en vertolkt hij meerdere expliciete liefdesscènes met een man, waarmee hij het publiek duidelijk wist te imponeren. Zijn optreden werd beloond met een langdurig applaus en een

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »

Primoz Roglic stelt vierde Vueltazege veilig in afsluitende tijdrit

Geen verrassingen in de afsluitende tijdrit van de Vuelta. De eindoverwinning van Primoz Roglic kwam niet meer in gevaar. Integendeel, de Sloveen werd tweede na specialist Stefan Küng en was zo al voor de vierde keer aan het vieren in de Vuelta. Ook Ben O’Connor stelde zijn tweede plek in het eindklassement veilig.

Lees meer »

Dodentol na Israëlische aanvallen in Syrië loopt op tot 14

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »