Permeke’s Bar Jabbeke opent in stemmige museumtuin en is tot augustus open

In de prachtige tuin van het Permeke Museum opende de pop-up Permeke’s Bar. Vadim Baert en Margaux Sergeant ontvangen er je sinds maandag 8 juni voor een drankje en een snack. “Beleef de kunst, de natuur en gezelligheid in een serene sfeer.”

Vadim Baert uit Sint-Andries (23) en Margaux Segaert (24) uit Bikschote (Langemark-Poelkapelle) baten Permeke’s Bar uit. “Het is een mooie opportuniteit voor ons. Zeker als jonge studenten die iets nieuws willen proberen”, vertelt Vadim die financiën en verzekeringen studeert in Gent. Margaux volgt de richting biomedische wetenschappen in Leuven.

Vrij toegankelijk

“We kregen zin om deze zomer iets te doen. Het werd Permeke’s Bar met de bedoeling enkele activiteiten te organiseren, zoals ook een event in samenwerking met Tjop’s”, zegt Vadim. “Tjop’s Low & Slow BBQ sponsorde tijdens de jaarwisseling in het Vlamingveld in Jabbeke de Winterbar.”

De heropening van het Permekemuseum eerder dit jaar ging gepaard met de introductie van de Permeketaart, een culinaire creatie van vijf Jabbeekse bakkers met smaakvolle ingrediënten zoals appel, frangipane en amandel. “Deze lekkere taart wordt ook bij ons verkocht, er is n reeds veel vraag naar”, weet Margaux.

“Verder serveren wij de traditionele dranken en diverse frituursnacks. Iedereen is bij ons welkom, ook als je het museum niet bezoekt. De prachtige tuin is vrij toegankelijk. We voorzien lichte achtergrondmuziek. Wie wil, kan petanque spelen of schaken en op televisie kan er sport gevolgd worden. Op zondag willen we er ook een hippe aperitiefbar van maken. Als het weer het toelaat, kunnen we eventueel ook nog na augustus openblijven. Een precieze einddatum is er vooralsnog niet.” (ACR)

Permeke’s Bar is tot eind augustus dagelijks – met uitzondering van dinsdag wanneer het naastgelegen museum tevens gesloten is – vanaf 11 uur tot 23 uur geopend (of langer).

The post Permeke’s Bar Jabbeke opent in stemmige museumtuin en is tot augustus open is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Howest wil tienduizend Vlamingen aan het sporten krijgen

Hogeschool Howest en Volvo-verdeler Automobilia trekken vanaf september door Vlaanderen met de Sportinnovatiemobiel, een sportcontainer vol innovatieve sporttechnologieën. De Sportinnovatiemobiel is de ideale proeftuin om technologische innovaties in sport en bewegen te testen en te demonstreren. Het is de bedoeling om de komende drie jaar met de Sportinnovatiemobiel langs te gaan bij bedrijven, scholen en
The post Howest wil

Lees meer »

Diamant voor Diana en André

Diana Braekevelt en André Vandeweghe werden op zaterdag 24 augustus op het gemeentehuis ontvangen voor de huldiging naar aanleiding van hun 65ste huwelijksverjaardag. Beiden, afkomstig van Pittem, genieten ze vooral van al het goede in het leven.
The post Diamant voor Diana en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sport, plezier en bier tijdens 5de Couckelaersche Bierenloop

Loopclub Tempo Koekelare organiseert op zondag 15 september voor de vijfde keer de Couckeaersche Bierenloop, die plaatsvindt in De Regenboog aan de Belhuttebaan 24 A. Het doel is om zeven rondes van 1,8 kilometer te lopen of wandelen in en rond De Mote.
The post Sport, plezier en bier tijdens 5de Couckelaersche Bierenloop appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Staf Coppens en zijn gezin geven een rondleiding door hun nieuwe huis in ‘Camping Coppens’: “De missie is geslaagd”

“Op naar een nieuw avontuur.” In de eerste aflevering van ‘Camping Coppens’ nemen Staf en zijn gezin een drastische beslissing. Ze zetten hun huis te koop en bezoeken hun nieuwe woning in Karlstad, ver weg van de rustgevenden natuur waarvoor het gezin van vier naar Zweden trok. “Het is hier heel mooi”, klinkt het bij Nora en Beau. “Dichter bij

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Kroont Laurens Devos zich voor derde Spelen op rij tot paralympisch kampioen?

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »