Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.

In de negende editie van de Basketball Champions League, de op één na hoogste continentale clubcompetitie, is Filou Oostende ingedeeld in groep B. De kustploeg neemt het op tegen Europees kampioen Unicaja Malaga, de Poolse vice-landskampioen King Szczecin en de winnaar van het derde van de vier kwalificatietornooien.

Aan dat tornooi nemen zes clubs deel: het Britse Caledonia Gladiators, het Roemeense CSM CSU Oradea, het Turkse Aliaga Petkimspor (nieuwe club van Breein Tyree), het Nederlandse Heroes den Bosch, het Griekse PAOK Saloniki en het Franse Cholet.

Uiteraard is Malaga de grootste naam in Filous poule. Malaga, in 2001 winnaar van de Koraç-cup (met Jean-Marc Jaumin!), was heel lang een vaste deelnemer aan de Euroleague (brons in 2007), de Andalusiërs wonnen in 2017 de Eurocup, ze werden in eigen huis vierde in de Champions League 2023 en ze wonnen dit voorjaar in Belgrado de Champions League 2024.

Topaffiche

Filou Oostende opent de Europese campagne op dinsdag 1 oktober in poule B met een thuismatch tegen de Spaanse topclub Unicaja Malaga, de winnaar van de vorige Champions League. Dit is meteen een absolute topaffiche in de COREtec Dôme.

Woensdag 9 oktober volgt een verplaatsing naar de winnaar van kwalificatietoernooi 3. Dinsdag 22 oktober speelt Filou Oostende in Polen tegen King Szczecin. Dinsdag 5 november komen de Polen naar Oostende. Dinsdag 3 december is er Malaga Oostende en dinsdag 17 december rondt Oostende de poulefase thuis af tegen de winnaar van kwalificatietornooi 3.

Van elk van de acht poules kwalificeert de groepswinnaar zich rechtstreeks voor de Round of Sixteen. De tweede en derde gerangschikten strijden in januari tijdens de play-ins om de acht andere tickets. (Peter Rossel)

The post Filou opent Champions League tegen Europees kampioen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grondig Anders gaat op zoek naar nieuwe locatie

Grondig Anders is op zoek naar een nieuwe lap grond. De vzw onderhoudt een stuk grond in de Grietestraat in Lichtervelde, maar de eigenaars willen deze samenwerking stopzetten. “We benadrukken vooral dat hiermee geen einde komt aan de vzw Grondig Anders”, zegt Bart Neirynck. “We zijn zoveel meer dan enkel onze moestuin. We zijn een community en we willen de

Lees meer »

LIVESTREAM. Ontbindt Remco Evenepoel z’n duivels op heuvelachtig parcours? Kijk als HLN-abonnee naar de Ronde van Groot-Brittannië!

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker

De Harelbeekse Fotovrienden tonen hun nieuw en ander werk op 21 en 22 september in Dorpshuis De Rijstpekker in Hulste. “Fotograferen is onze passie en wij willen die graag delen met anderen”, luidt het. Ruim 20 fotovrienden nemen deel.
The post Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Frituur uitbaten is veel meer dan frieten in het vet gooien”: Jani Kazaltzis en James Cooke ontdekken het normale werkleven

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

30 extra parkeerplaatsen in Dorpstraat

Het centrum van Bekegem is een gloednieuwe parking rijker! De realisatie van dit project draagt bij tot de verbetering van de parkeermogelijkheden en de leefomgeving in het centrum van Bekegem. Inwoners, bezoekers van OC De Kouter en bezoekers aan de dorpsschool kunnen ten volle gebruik maken van deze extra parkeerfaciliteiten. Het gemeentebestuur kocht in 2019
The post 30 extra

Lees meer »