Traiteurszaak Ramon gaat even dicht en ondergaat metamorfose

Honderdvijftig jaar na de oprichting van Lamon Traiteur, de gekende traiteurszaak op de Grote Markt in Roeselare, heeft zaakvoerder Mathieu Vanneste (37) grote plannen. De zaak gaat vanaf 9 augustus zes weken dicht en ondergaat een heuse metamorfose. “Meer ruimte voor zowel de klanten als voor ons om lekkere dingen klaar te maken.”

Traiteurszaak Lamon is een begrip in Roeselare. De zaak werd honderdvijftig jaar geleden opgericht in de omgeving van het station, maar verhuisde al snel naar de Grote Markt. Vijf generaties Lamon boden er tal van lekkernijen aan, Mathieu Vanneste zorgt nu al bijna tien jaar voor een vervolg. “Ik ben de eerste niet-Lamon die de traiteurszaak runt, maar de naam blijft sowieso behouden.”

Mathieu heeft echter andere grote plannen. “Onder andere de koeling is er verouderd. De keuken is iets te klein en klanten staan vaak tot ver buiten. We zochten dus naar een manier om ook hen extra ruimte aan te bieden. We hebben even uitgekeken naar een nieuw pand, maar eigenlijk hoort Lamon gewoon op deze perfect gelegen locatie. Hier is zoveel passage en vlakbij de winkel vindt men vlot een parkeerplaats.”

Winkel wordt gespiegeld

Vanaf 9 augustus, wanneer de zaak voor zes weken sluit, voert een gespecialiseerde firma grote werken uit. “Alles gaat er uit in een periode waarin het altijd wel wat kalmer is. De voordeur van de zaak komt links in plaats van rechts. De winkel wordt straks gespiegeld.” Doordat een grote koel-en vriescel naar de eerste verdieping verhuist, kan er ook een grotere keuken worden gecreëerd. “De nieuwe zaak zal ruimer lijken. We kiezen ook voor leuke, frisse kleuren.”

Focaccia

Ondertussen heeft Mathieu al enkele nieuwe plannen voor wanneer de traiteurszaak terug de deuren opent. “We merken dat we meer en meer een lunchspot worden. Heel wat mensen die in de buurt werken komen hier ’s middags over de vloer om snel iets af te halen. Ook de culinaire broodjes zijn erg in trek. Ik heb recent een nieuw oventje gekocht en wil daar graag ook focaccia’s in maken. Die Italiaanse lekkernij is nu al erg populair in grootsteden, hopelijk straks ook in Roeselare.”

The post Traiteurszaak Ramon gaat even dicht en ondergaat metamorfose is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen terwijl zij hun slag sloegen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel”

Bas Claerhout (16) uit Izegem won onlangs het Belgisch kampioenschap Open Water in Willebroek. Na 5.000 meter werd het een ex aequo op de eerste plaats in de open categorie tussen Bas en een Nederlander.
The post Bas Claerhout wint BK Open Water: “EJK échte doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Goe Begonnen’ voorziet voedzame maaltijden voor Basisschool Sint-Jozef: “Er komen vaak kindjes toe met honger”

Brooddoosnodig, een initiatief van Enchanté vzw, trekt tijdens de Goe Begonnen-campagneweek van 2 tot en met 6 september langs 11 steden, waaronder Kortrijk, om het belang van voedzame maaltijden voor élke leerling in de kijker te zetten. Met de steun van Panos en Lidl én de helpende handen van financieel adviesbureau Strategica aten de leerlingen van Basisschool Sint-Jozef deze middag

Lees meer »

Aan gewaagde outfit ging veel discussie vooraf, Jennifer Lopez hakte zelf knoop door: “Verdomme, ik doe het”

Jennifer Lopez (55) trok vrijdagavond alle aandacht naar zich toe tijdens de première van ‘Unstoppable’ in Toronto. Op de rode loper verscheen ze in een gedurfde jurk die weinig aan de verbeelding overliet. Toch was ze bijna niet het stralende middelpunt geweest, want ze overwoog een andere outfit. “Er was veel discussie over of ik de jurk wel of niet

Lees meer »

30 jaar na eerste uitzending ‘Lili en Marleen’ verklapt acteur Steven De Lelie wat veel kijkers nooit wisten

Dag op dag 30 jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Lili en Marleen’ uitgezonden. Showbits-reporter Jarne heeft daarom acteur Steven De Lelie (47), Rikki in de reeks, uitgenodigd voor een nostalgisch gesprek. “Als ze dat opnieuw zouden uitzenden, wordt dat een kijkersbom voor VTM”, vertelt hij fier. Of hij nog graag een vervolg zou willen maken, na dat de

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »

Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke

Op zondag 8 september organiseren Stefaan Martens en Ann Dewulf op hun domein d’Oude Zwinhoeve in Oostkerke een grote internationale koetsenparade. “De hele dag door showen de menners hun mooie paarden en historische koetsen, terwijl ze hun behendigheid demonstreren”, zegt Stefaan Martens.
The post Bewonder dit weekend historische koetsen in Oostkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »