22-jarige Vlaming verdrinkt door sterke stroming in Indonesische zee

In Indonesië zijn vijf toeristen gegrepen door een golf bij Parangtritis Beach. Twee van hen zijn overleden, onder wie een 22-jarige Antwerpenaar. Dat schrijven Indonesische nieuwsmedia. Een andere Antwerpse toerist van 51 jaar zou nog in het ziekenhuis liggen.

 

Meer krantenkoppen in België

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

Noèmi Zinga is amper 17 en nu al kandidate voor gemeenteraadsverkiezingen in Genk: “Meer mét jongeren praten in plaats van over jongeren”

Ze viert op amper 2 weken vóór de gemeenteraadsverkiezingen haar 18e verjaardag en ze voldoet daarmee nét op tijd aan de voorwaarden om zich kandidaat te mogen stellen. De Genkse Noèmi Zinga (17) start het nieuwe schooljaar vandaag in het 6e jaar Humane Wetenschappen in het Sint-Jozefinstituut in Bokrijk, maar staat nu al op de 9e plaats op de lijst

Lees meer »

Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik

De herstellingswerkzaamheden aan de bovenleiding tussen Oostkamp en Maria-Aalter verlopen moeizamer dan verwacht. Tientallen medewerkers van Infrabel werken in ploegen de klok rond, meldt de spoorwegnetbeheerder. Maandagmiddag is een van de drie sporen al in gebruik.
The post Schade aan bovenleiding in Beernem: één spoor tussen Brugge en Aalter in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden

Landbouwgrond in Vlaanderen is in vijf jaar tijd meer dan 20 procent duurder geworden. Dat blijkt woensdag uit de notarisbarometer met cijfers voor de eerste jaarhelft. In vergelijking met het jaargemiddelde van 2023 gaat het om een toename met 2,8 procent.
The post Landbouwgrond in West-Vlaanderen fors duurder geworden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mama van Hannelore (21) richt zich tot haar doodrijder in rechtbank: “Heel teleurgesteld dat hij slachtofferrol aanneemt”

De 42-jarige Wesley D., die Hannelore Reyniers (21) vorig jaar onder invloed van heroïne doodreed, hoopte in de rechtszaal wat van zijn drie jaar cel af te peuteren, maar botste op een vlijmscherpe uithaal van het parket. “Hij heeft nul schuldinzicht.” De mama van Hannelore sprak de doodrijder van haar dochter toe in een emotionele brief: “Wij zijn opnieuw teleurgesteld

Lees meer »

Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust”

Bistro St-Blasius in Rumbeke sluit op 13 oktober definitief de deuren. Uitbaters Sébastien De Smedt en Nana Brigou openen begin november met hun dochter Kimsy en schoonzoon Sasha een ontbijt- en lunchbar en take away in Oostduinkerke-Bad.
The post Bistro Sint-Blasius sluit op 13 oktober definitief de deuren: “We openen een nieuwe horecazaak aan onze kust” appeared first on

Lees meer »

“Over twee weken word ik oma, op mijn 35ste. Hoe bijzonder is dat?” Vijf Roma vertellen over hun onbekende, vaak gecontesteerde manier van leven

Sinds Conner Rousseau racistische uitspraken over hen deed, weet heel Vlaanderen dat er ook bij ons een Romagemeenschap bestaat. Maar wie ze zijn en hoe ze leven: slechts weinigen kunnen er iets zinnigs over zeggen. Een nieuw boek geeft nu een zeldzame, soms ontluisterende blik op die gesloten wereld. “Mensen zeggen dat we bedelaars en dieven zijn, dat we onze

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

Berging olietanker Sounion begint, geen tekenen van olieramp – Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag verklaard dat hij de controle over de corridor tussen de Gazastrook en Egypte, niet wil opgeven. Hierdoor lijkt een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars echter ver weg: Hamas en Egypte eisen dat Israël zijn troepen uit het gebied terugtrekt. Netanyahu beloofde ook dat Hamas “een zeer zware prijs zal betalen” voor

Lees meer »

Man opgepakt voor diefstal bestelwagen Bpost na achtervolging met heli en drone

In Maldegem is een man opgepakt voor de diefstal van een bestelwagen van Bpost in Gent, na een achtervolging waarbij de politie een helikopter en een drone had ingezet. “Alle onze voertuigen zijn voorzien van een ingebouwd track-en-trace-systeem”, zegt woordvoerder Mathieu Goedefroy van Bpost, dat zal onderzoeken of alle post in de bestelwagen gebleven is.
The post Man opgepakt

Lees meer »

Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval”

Uitgerekend op het drukste moment van de eerste schooldag reed een vuilniskar zich maandagochtend vast in een straat met poorten tot drie scholen in centrum Ieper. Door de aanrijding scheurde de mazouttank open, zo’n 200 liter brandstof stroomde er het riool in.
The post Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval” appeared first on

Lees meer »