Volkstelling in Kosovo zet kwaad bloed in Servië

21:08 De eerste resultaten van een volkstelling in Kosovo worden vrijdag bekendgemaakt. De relatie met buurland Servië blijft gespannen: de Servische gemeenschap in Kosovo boycotte de telling. 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

RHIZO Zorgkrachtschool is één van de eerste gsm-vrije scholen in Kortrijk

Je hoort het steeds vaker. Scholen leggen het smartphonegebruik van hun leerlingen aan banden. Ook RHIZO Zorgkrachtschool kiest bewust voor een gsm-vrije omgeving. “We zijn geen politiekorps en willen ook bij onze 747 leerlingen een draagvlak creëren. En dat zien we nu al”, zegt zorgcoördinator Sofie Ongenaert (49). “Er ontstaan bijvoorbeeld meer spontane interacties op de speelplaats.”
The post

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Ik gun je alle geluk, maar financieel wordt het lastig”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) in ‘Dag Allemaal’. Daarom legt ze haar lot nu in de handen van de ‘Blind getrouwd’-experts. Het is aan kersverse echtgenoot Simen (31) om een einde te maken aan acht jaar single zijn. Daarvoor zal hij ook het vertrouwen moeten winnen van Larissa’s broer,

Lees meer »

Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen”

Kortrijk herdacht de bevrijding van Stad Kortrijk in de Tweede Wereldoorlog op 6 september 1944 met een ceremonie. De bevrijding is 80 jaar geleden. “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen en hen blijven herdenken”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen

Lees meer »

“Die avond zou hij bob zijn, maar op het feest werd hij overtuigd om te drinken”: L.W. (36) neemt de schuld op zich na dodelijk ongeval in Koningshooikt

“Ik heb zoveel spijt. Spijt voor Joyce en Wim. Spijt voor hun kinderen, voor hun ouders.” Een emotionele L.W. (36), deze ochtend in de politierechtbank van Mechelen. Op een trouw in september 2022 had de man aan het koppel beloofd bob te zijn, maar op de terugweg reed hij met 138 km/u en 1,83 promille in zijn bloed recht op

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

Sara Vandecaveye (104), oudste inwoner van Kortrijk, overleden

“Op enkele maanden van haar 105de verjaardag is moeder als een kaarsje uitgegaan”, zegt Gery Catteeuw, de zoon van Sara Vandecaveye, de oudste inwoner van Kortrijk, die op dinsdag 3 september in wzc Biezenheem overleden is. Zij was de weduwe van Hector Catteeuw, die in 1979 – uitgerekend ook op 3 september – op 65-jarige leeftijd drie maanden na zijn

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Ik had problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever in vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er een jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden omdat ze meteen alles toegaf aan Vives en nu maandelijks terugbetaalt. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in financiële problemen door een

Lees meer »

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »