Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies

Volgend jaar koerst Lani Wittevrongel (19) bij Lotto Dstny Ladies. De studente communicatiewetenschappen is bezig aan haar tweede campagne bij Chevalmeire en wil volgend seizoen een nieuwe stap voorwaarts zetten.

Lani Wittevrongel, die weg en piste combineert, is klaar voor de Europese baankampioenschappen voor beloften in het Duitse Cottbus. Onlangs nam ze deel aan een internationale UCI-meeting in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent. Daarin werd ze vierde in de scratch, haar favoriete nummer. In de ploegkoers met de Nederlandse Babette van der Wolf eindigde ze zesde. In de puntenkoers en het omnium speelde ze geen hoofdrol. Op het EK gaat haar voorkeur uit naar de scratch. Bij de elite haalde ze begin dit jaar in dat nummer zilver op het EK in Apeldoorn.

“In Cottbus zijn het mijn eerste pistekampioenschappen bij de U23, want vorig jaar heb ik op de baan geen internationale kampioenschappen gereden”, aldus Wittevrongel. “Ik hoop dat ik de scratch mag rijden.”

Finales

Met Chevalmeire werkte Wittevrongel in het voorjaar enkele 1.1-wedstrijden af. In Classic Brugge-De Panne vierde ze haar World Tour-debuut. Een wedstrijd die ze als 81ste afsloot. Op 1.1-niveau sprintte ze enkele keren top dertig.

“In vergelijking met mijn debuutseizoen bij de vrouwen elite kan ik al finales rijden”, benadrukte Lani. “Zodat ik vaak om de zege kan sprinten, maar daarin geraak ik nog niet dicht genoeg. Volgend jaar hoop ik wat dichter te eindigen, hopelijk eens top tien. Misschien dat dit in koersen zoals de Scheldeprijs, de Ronde van Moeskroen en Schellebelle mogelijk moet zijn.”

Volgend seizoen zal ze het shirt van Lotto Dstny dragen. Eind vorig seizoen had het team van de ploegleiders Grace Verbeke en Dirk Onghena al interesse. “Ik kon niet weg bij Chevalmeire omdat ik een overeenkomst van twee jaar had getekend”, verduidelijkte Wittevrongel. “De contacten zijn gebleven. Ik had ook andere opties, maar met Lotto Dstny zat ik al veel langer in mijn hoofd. Op dit ogenblik ben ik vooral blij met de zekerheid voor 2025. Ik heb de indruk dat de rensters van Lotto Dstny iets meer kunnen koersen dan wij bij Chevalmeire.” (HF)

The post Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijfde buurtfeest bij de bewoners van De Paulientjes

De bewoners van residentie De Paulientjes in de Ieperstraat in Menen verzamelden zich op zaterdag 31 augustus voor een heus buurtfeest. Al voor de vijfde maal schoven een 40-tal buren aan één lange feesttafel aan voor een verfrissend drankje en lekkere gevulde broodjes. Bewoner Gerard Egels, een van de bezielers van het feest, was zeer
The post Vijfde buurtfeest

Lees meer »

Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek”

Wie droomt om ooit een boek te schrijven vindt vanaf 5 september gelijkgezinden in een nieuwe schrijfclub. Iris Salembier en Ann Busquart zijn de initiatiefnemers van Schrijf!@RSL die elke donderdag aspirantschrijvers samenbrengt.
The post Iris en Ann starten met schrijfclub Schrijf!@RSL: “Mensen die willen schrijven samenbrengen op een rustige plek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 5 Vlamingen gaan strijd aan met Philips over toestel voor slaapapneu: “Waar komt die kanker vandaan? Niemand die er op kan antwoorden”

De Nederlandse elektronicareus Philips trof in de VS al een schikking van 1,1 miljard euro over mogelijke gezondheidsrisico’s van hun beademingstoestel tegen slaapapneu. Nu staat het bedrijf ook een grote Europese groepsvordering te wachten, een primeur. Vlamingen Monique (78), Danny (60), Mieke (67)en Dirk (65) sluiten zich daar nu bij aan, omdat ze na jarenlang gebruik van het toestel met

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst allemaal tellen

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op punt”

E-bike wordt beschouwd als een van de jongste disciplines in de motorsport. In deze variant tussen motorcross en mountainbike werd Marino Roets onlangs wereldkampioen downhill en probeert hij straks voor de vierde keer op rij Belgisch kampioen te worden in de categorie EX2.
The post Marino (45) kroont zich in E-Bike tot wereldkampioen downhill: “Mijn fiets staat helemaal op

Lees meer »

Neo-triatleten Greg Van Avermaert, Sven Vanthourenhout en Jelle Wallays schaven zwemtechiek bij met tips van legende Frederik Van Lierde

Voormalige wielrenners die zich wagen aan triatlon, het is een fenomeen dat we vaker en vaker terugzien. Onlangs kreeg deze trend een boost door niemand minder dan tweevoudig Olympisch goudwinnaar Remco Evenepoel, die aankondigde na zijn wielercarrière de triatlon in te willen duiken. Een ander opmerkelijk voorbeeld is Greg Van Avermaet, die eind vorig jaar zijn eerste triatlon, SGrail in

Lees meer »