Oorlog in familie Blokker om fortuin: weduwe beticht zoons van doodsbedreigingen

Het is oorlog binnen de familie van wijlen Jaap Blokker, grondlegger van het Blokker-imperium. De verhoudingen tussen enerzijds weduwe Els Blokker en anderzijds hun twee zoons zijn onherstelbaar beschadigd. 

Meer krantenkoppen in België

Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten”

Familie en vrienden van Reinert Rosseel organiseren op zaterdag 14 september de tweede editie van RNRT Lightfest. “Dit is meer dan een festival met enkel optredens. Met tal van creatieve activiteiten eren we Reinert.”
The post Familie en vrienden van Reinert organiseren tweede editie van festival: “Tal van creatieve activiteiten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijzonder nieuw personeelslid op eerste schooldag in Linter

In basisschool de Regenboog in Drieslinter-Neerlinter heeft zich op de eerste schooldag een bijzondere medewerker aangemeld. Geen leerkracht maar wel een jonge hond. Die blijft een heel jaar op school om het kinderen aangenamer te maken. "Pablo is een echte aanwinst voor onze school," zegt een enthousiaste directeur.

Lees meer »

Is er veel seks in het atletendorp? En kunnen ze olympiërs verslaan? De paralympische vragen die je niet dúrft stellen beantwoord

De Paralympische Spelen zijn voor velen een vat vol mysteries. En diep op de bodem van dat vat liggen ook vragen die niemand luidop durft te stellen. Hoe weten we zeker dat atleten wel echt een mentale beperking hebben? En hebben paralympiërs net als olympiërs tonnen vol condooms nodig in het atletendorp? Wij gingen op zoek naar het antwoord op

Lees meer »

OPROEP. Wat ga jij met het geld van de staatsbon doen?

Een half miljoen Belgen dat vorig jaar investeerde in de staatsbon, krijgt dat geld deze week terug. Voor hen is er de vraag: wat nu? Opnieuw investeren in de nieuwe staatsbon, profiteren van de stuntrentes bij sommige banken, of misschien wel iets helemaal anders? Laat het ons weten, dan contacteren wij jou mogelijk voor een artikel.

Lees meer »

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »

Stelplaats aan Antwerpse Draakplaats is naar Mortsel verhuisd, bewoners Zurenborg opgelucht: “Eindelijk is het hier wat stiller”

Zondag 1 september zijn de laatste bussen vertrokken vanuit de stelplaats Zurenborg aan de Draakplaats in Antwerpen. De Lijn heeft een gloednieuwe stelplaats geopend in Mortsel, vlakbij de luchthaven van Deurne. Buren rond de Draakplaats zijn opgelucht dat de bussen er niet meer af- en aanrijden. "Vooral qua geluidsoverlast maakt het een groot verschil", klinkt het bij de meeste buurtbewoners.

Lees meer »

In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal

In vbs De Watermolen in Heule-Watermolen was het wel een bijzondere eerste schooldag, zeker voor de kinderen van het vierde leerjaar. Hun klas is dit jaar de Sint-Godelievekerk… Voor alle duidelijkheid: die is niet ontwijd. Het heeft allemaal te maken met ruimtetekort en (ver)bouwwerken.
The post In Heule-Watermolen is nu ook de kerk een klaslokaal appeared first on KW.be.

Lees meer »