Kleine basketters kijken op naar Emma Meesseman: “Ook zij is hier begonnen”

“Emma is ons grote voorbeeld.” Kleine sporters trekken grote ogen aan de nieuwe muurschildering van Emma Meesseman op de sporthal van Ieper. De basketster ging donderdag zelf een kijkje nemen. “Hier is alles begonnen voor mij.”

“Van Ieper naar Parijs, omdat het kan.” Een gigantisch portret van Emma Meesseman prijkt voortaan op de sporthal in haar thuisstad. “Hier is alles begonnen voor mij”, vertelt de basketster die straks naar de Olympische Spelen trekt in Parijs. “Ik had al foto’s gezien van passanten uit Ieper, maar nu zie ik de muurschildering voor het eerst in het echt. Het kunstwerk is super cool en groter dan ik verwacht had.”

Ook de kleinsten kijken op naar hun idool. “Mag ik een high five?” Johanna Nelissen (11) is een van de 240 kinderen die deze week deelneemt aan een sportkamp in en rond de sporthal. Ze is onder de indruk van haar stadsgenote. “Emma is een grote mevrouw en mijn grote voorbeeld. Ik speel zelf basket bij de club SKT Ieper. Ze inspireert ons. Of ik dat ook zou kunnen? Misschien. We zie wel wat de toekomst brengt, maar eigenlijk droom ik er wel stilletjes van.”

Genen

Emma kreeg de basketmicrobe mee van haar mama, ook bij Johanna zit de sport in de genen. “Mijn overgrootvader, grootvader, vader en broer, ze basketten allemaal. Ik heb al van dichtbij gesupporterd voor Emma tijdens matchen, zoals tegen Servië in Kortrijk. De mooie muurschildering geeft onze sporthal meer kleur en is een bijkomende steun voor Emma. Ze kan dit als het ware meenemen naar de Spelen en eens denken aan ons.”

Ook de kleine Ieperse fan Matthijs De Cock (12) kreeg een high five van de wereldster. “Ik ben hier ook op sportkamp en speel basket bij de Ieperse club VK Iebac”, zegt hij. “Vorig jaar kwam Emma onze school bezoeken nadat ze Europees kampioen werd en ik was er ook bij toen ze handtekeningen uitdeelde en selfies liet nemen op de Ieperse Grote Markt.”

Hype

“De Emma-hype leeft in Ieper omdat ze ook steeds heel wat moeite doet voor haar thuisstad”, stelt Karen Christiaens, coördinator sportpromotie bij de stad. “Vorige week hadden we 270 kinderen op ons sportkamp, deze week zijn het er 240. Ze zagen hier de muurschildering tot stand komen. Voor dit bezoek van Emma proberen we iedereen wel wat op afstand te houden zodat ze hier haar ding kan doen.”

“Je hebt de groeten van de anderen die daar stonden te zwaaien”, aldus Johanna tot Emma. “Doe ze allemaal veel groetjes terug”, wuifde de basketster, die straks naar Parijs vertrekt. “Maar daarvoor moeten we eerst de ‘groep des doods’ overleven in de eerste ronde, anders stranden we in Rijsel. We willen op de eerste plaats ons best doen, en dan kunnen we mooie resultaten halen. Het doet alvast deugd dat we kunnen rekenen op de steun van de Ieperlingen en de supporters van het eerste uur.” (TP)

The post Kleine basketters kijken op naar Emma Meesseman: “Ook zij is hier begonnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Clouseau nam jubileumshow ’40 jaar Clouseau’ op in Westende: “Bij TOTZ begon het voor ons én dit is hier de perfecte locatie!”

Op vrijdag 13 september om 20.40 uur kan je op VTM genieten van de jubileumshow ’40 jaar Clouseau’, die werd opgenomen aan de Rotonde in Westende. Koen en Kris mogen inderdaad al terugblikken op een gigantische carrière van 40 jaar én nog altijd bljiven ze enorm populair.
The post Clouseau nam jubileumshow ’40 jaar Clouseau’ op in Westende: “Bij

Lees meer »

Speelt de krappe arbeidsmarkt de NMBS parten nu uitbreiding treinaanbod wordt uitgesteld? “Men is naïef geweest”

De beslissing van spoorwegmaatschappij NMBS om de tweede fase van de uitbreiding van het treinaanbod uit te stellen, laat bij velen een bittere nasmaak achter. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) is boos en wil dat de beslissing wordt teruggedraaid. Bij de vakbonden is men niet verbaasd. Transporteconoom Thierry Vanelslander geeft toe dat het "een beetje sneu" is, maar ziet

Lees meer »

Beugnies Les Chocolats en V-Chocolatier by Sweertvaegher opnieuw opgenomen in Gault&Millau Chocolatier

Gault&Millau maakt voor de negende keer een selectie van de beste chocolatiers bekend. Sinds het begin van de uitgave staan V-Chocolatier by Sweertvaegher in de ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg 2025’-gids en Beugnies Les Chocolats uit Marke voor een zesde jaar op rij. “Hartelijk dank aan ons team voor de inzet en aan Gault&Millau Belgium voor de erkenning. Let’s

Lees meer »

Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Op zondag 15 september organiseert het stadsbestuur voor de tiende keer Feest in ’t Groen. De jubileumeditie heeft plaats in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een namiddag vol activiteiten, animatie en een flinke portie muziek.
The post Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Lees meer »

Nieuwe campagne om carpoolen te stimuleren

Het gemeentebestuur van Beernem lanceert een campagne om carpoolen te stimuleren. Volgens schepen van Klimaat en Energie Jan Vanassche (Groen) is carpoolen een ideale vervoerswijze met praktische, economische en ecologische voordelen. “Het is een uitstekende manier om de verkeersdruk te verlagen, reiskosten te delen, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, en de sociale banden te
The post Nieuwe campagne

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »