Burgemeester Ward Vergote wordt lijstduwer van Visie dat klaar is met de volledige lijst: “Aan kiezer om te oordelen”

Zoals onze redactie had verwacht verlaat burgemeester Ward Vergote (Visie) de politiek niet en wordt hij voor de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor de partij Visie. “Niettegenstaande zijn misstap, verdient iedereen een tweede kans en dat willen we als bestuur ook aan Ward gunnen”, zegt voorzitter Thomas Paret. “Hij wordt lijstduwer, het is aan de kiezer om te oordelen.”

Vanaf augustus is Ward Vergote na een veroordeling door de correctionele rechtbank Kortrijk vijf maanden geschorst als burgemeester. Visie komt in een perscommuniqué nog eens terug naar de gebeurtenissen van vorige week en haalt ook zwaar uit naar de oppositie. “In december vorig jaar werd de burgemeester gestraft voor een fout die hij maakte en ook heeft erkend”, zegt de partijvoorzitter.

Breuk met Open VLD

“De minister in lopende zaken Rutten maakte van de gelegenheid gebruik om met Ward af te rekenen en hem te schorsen. Ward had indertijd wat commentaar op de vorming van de Vivaldi-regering en betaalt hiervoor nu het gelag (Vergote brak met Open VLD, red).”

“Ook het tuchtverslag, opgesteld door de gouverneur was ver van objectief. In de politiek rekent men graag met elkaar af, zoveel is duidelijk. Wij geloven in gerechtelijke objectiviteit, maar niet in partijpolitieke objectiviteit. Misschien nog even benadrukken dat de grond in de Millesteenstraat, door Ward aangekocht en enige tijd later terug verkocht, nog altijd landbouwgrond is. De kans is groot dat er daar nooit ambachtelijke zone komt, ook al was er hiervan reeds sprake in het gemeentelijk ruimtelijke structuurplan 2007, opgemaakt door het bestuur van voor het tijdperk Visie.”

Waarnemend burgemeester

Dat schepen Nessim Ben Driss vanaf augustus waarnemend burgemeester wordt, is niet naar de zin van coalitiepartner STERK dat graag had gezien dat eerste schepen Sherly Beernaert waarnemend burgemeester zou worden. “Het lijkt ons vanzelfsprekend dat Visie, dat tot op heden met 7 van de 21 zetels, nog steeds de grootste partij is, het burgemeesterschap in eigen rangen houdt”, zegt Paret.

“Dat lijkt ons niet meer dan democratisch. De wetgeving stelt duidelijk dat de burgemeester de waarnemend-burgemeester aanduidt. Enkel in het geval dit niet gebeurd zou zijn voor de ingang van de schorsing, wordt de eerste schepen automatisch als waarnemend-burgemeester aangesteld.”

“Burgemeester Ward Vergote heeft echter reeds een tijd geleden beslist om Nessim Ben Driss aan te duiden als waarnemend burgemeester, in het geval hij zou geschorst worden. Het voltallig bestuur van Visie staat achter deze keuze en dient dat dan ook gerespecteerd te worden.”

“We betreuren dat de oppositie blijft ‘bashen’ op burgemeester Ward Vergote. Het is duidelijk dat zij blijven op de man spelen en niet op de bal. Blijkbaar valt er weinig tot geen kritiek te geven op het gevoerde beleid, waardoor er niets anders op zit dan enkel op de man te spelen.”

“Het mag inderdaad gezegd worden dat de realisaties, die Visie de afgelopen twaalf jaren heeft uitgevoerd, getuigen van moed, durf, verstandige beslissingsvaardigheid en ondernemerschap. Du jamais vu in de laatste 30 jaar. In 12 jaar tijd is Moorslede geëvolueerd van een oubollige naar een hedendaagse, dynamische en bruisende gemeente.”

Voorstelling

Visie stelt komende dinsdag haar lijst voor aan het grote publiek. “De nieuwe en fel verjongde lijst van Visie staat klaar om de toekomst enthousiast tegemoet te gaan en verder te bouwen aan de gemeente waar we zoveel van houden. Wij hebben talentvolle mensen aan boord, met een hart voor de gemeente, het verenigingsleven en de fijne woon-werkomgeving. Ieder heeft zijn/haar expertise, vakkennis en wil deze ten volle inzetten voor iedere bewoner van Moorslede.”

The post Burgemeester Ward Vergote wordt lijstduwer van Visie dat klaar is met de volledige lijst: “Aan kiezer om te oordelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Citymesh bedient vanuit Oostkamp drones om politie en brandweer te ondersteunen

Het Oostkampse bedrijf Citymesh heeft in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse een innovatief Safety Drone Shield voorgesteld. Dit geavanceerd systeem maakt gebruik van drone-technologie en 5G-connectiviteit om nooddiensten in België te ondersteunen. De drones streamen livebeelden naar brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Een van de drie remote operations centers bevindt zich in Oostkamp. Recent nog werd

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten met jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

Markant Wakken zet drie bestuursleden in de bloemetjes

Markant Wakken heeft drie markante bestuursleden in de bloemetjes gezet. De vereniging zette Janine Blondeel-Vandenheede, Monique Vervaeck en Ria Algoet in de schijnwerpers. “Zij hebben zich vele tientallen jaren ingezet voor het bestuur van Markant Wakken”, zegt Aniek Van de Velde. “Van het uitbouwen van het ledental van Markant, het zorgvuldig bijhouden van administratie en
The post Markant Wakken

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

Belfius krijgt boete van 1 miljoen euro omdat bank niet op risico’s kasbons wees

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren

Op zondag 8 september vindt de 36ste editie plaats van het grootste culturele ééndagsevenement in Vlaanderen: Open Monumentendag. Wie de uitzonderlijke rondleidingen in het eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwehospitaal in juni gemist heeft, krijgt komende zondag van 10 tot 17 uur een nieuwe kans.
The post Open Monumentendag in Kortrijk: Uniek blik achter kloostermuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote politieoperatie bij museum over nazisme in München: “Neergeschoten verdachte is overleden”

De hulpdiensten in de Duitse stad München zijn massaal uitgerukt na berichten over een schietpartij. Volgens ‘Süddeutsche Zeitung’ gebeurde dat in het centrum van de stad, bij het NS-Dokuzentrum, een museum over de geschiedenis van München tijdens WOI en WOII. “Er is een verdachte neergeschoten”, meldt de politie. Volg alles op de voet in deze liveblog.

Lees meer »

Onze man geeft ‘Kotmadam Sarafian’ 6 op 10: “Barbara zal toch wat meer uit haar kot moeten komen”

“Ze zal geld nodig hebben zeker?” Er gingen wat wenkbrauwen de lucht in toen ‘Kotmadam Sarafian’ werd aangekondigd, ook bij ondergetekende. Barbara, één van de meest getalenteerde actrices, is niet meteen het type dat je verwacht in een VTM-realityshow. Na het bekijken van de eerste aflevering moesten we onze vooroordelen bijstellen, al vertoonde de start ook enkele mankementen. “Soms ontstond

Lees meer »