Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaartersclub Geel-Zwart huldigt kampioenen

Net voor aanvang van de tweede manillenkaarting van het seizoen poseerden de leden van kaartersclub Geel-Zwart voor de jaarlijkse kampioenenfoto. Het voorbije seizoen waren de beste troeven voor Geert Maelfait weggelegd. Helaas was de kampioen niet aanwezig op het fotomoment. De tweede plaats ging naar Romain Vandewoestijne, die centraal vooraan zit. Naast hem zien we
The post Kaartersclub Geel-Zwart

Lees meer »

Hij giet gesmolten metaal van 2.500 graden uit over de vijand en is bovendien belachelijk goedkoop: zo werkt de nieuwe ‘drakendrone’ van de Oekraïners

Een vuurspuwende ‘drakendrone’ die de vijandige linies in een mum van tijd in lichterlaaie zet door er thermiet over uit te gieten, een gesmolten metaal dat tot 2.500 graden warm wordt. Het lijkt het nieuwste wapen van de Oekraïners in de strijd tegen de Russen. Wij zochten uit hoe het werkt en wie de drones levert en vonden veelzeggende beelden

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

Okido neemt afscheid van Katelijn Callewaert

Katelijn Callewaert (63), directrice van gemeenteschool Okido werd naar aanleiding van haar pensionering in de bloemen gezet. “Ik ben in september 2012 gestart als directeur en heb er dus 12 schooljaren opzitten bij Okido”, weet Katelijn. “De school was me niet vreemd aangezien ik in een vorig leven 10 jaar voorzitter van de ouderraad van
The post Okido neemt

Lees meer »

“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto

Wie Veurne wel eens binnenrijdt langs de E40, merkte het al op: er is weer volop bedrijvigheid op de koer van Sofanie. De bekende verhuur- en verhuisfirma werd enkele maanden geleden overgenomen door vier dertigers met ambitieuze groeiplannen. “Tegen het einde van het jaar staan hier zestig nieuwe machines en willen we met Allto een tiental medewerkers tewerkstellen.”
The

Lees meer »

KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een promotie: “Onze jongeren hebben honger om weer in derde provinciale te spelen”

Voetbalclub KFC Aarsele bestaat 80 jaar en dit zal gevierd worden. Zo is er op 14 en 15 september al de jaarlijkse barbecue, maar er komt nog meer aan. Voorzitter Phillipe Vindevogel, die ondertussen al twee jaar aan het roer staat, wil ook sportief één en ander zien bewegen.
The post KFC Aarsele viert 80-jarig bestaan met hopelijk een

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen

Deze week werden op een aantal locaties in Heuvelland door de gemeente zonnepanelen geplaatst. “We installeerden de voorbije jaren al heel wat zonnepanelen op onze gebouwen. Zo voorzien we onze eigen diensten en de OC’s van duurzame energie”, aldus burgemeester Wieland De Meyer.
The post Gemeente Heuvelland ondersteunt lokale verenigingen met zonnepanelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »