130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.

SAVE staat voor ‘Samen Alert zijn Voor Elkaar’. Een SAVE-netwerk is een buurtinformatienetwerk dat het algemeen veiligheidsgevoel in een buurt verhoogt door de sociale controle te bevorderen en het belang van preventie te promoten. Naast aandacht voor elkaars veiligheid en eigendom hebben de leden van een SAVE-netwerk ook oog voor elkaar, bijvoorbeeld bij extreem weer of ziekte.

De regie van het SAVE-netwerk ligt in handen van preventiemedewerkers en politie. De leden van het SAVE-netwerk krijgen via mail aandachtsvestigingen van criminaliteit, meldingen van verdachte feiten en handige preventietips. Via een sms’je worden de aangesloten bewoners op de hoogte gebracht dat er een nieuw bericht in hun mailbox wacht.

De voorbije weken kregen heel wat omwonenden van het Sportpark in Kuurne, zoals bijvoorbeeld de ‘Hoevewijk’, een bezoekje van de medewerkers van de politiezone VLAS, met de vraag om zich aan te sluiten bij het SAVE-netwerk Kuurne. Het netwerk kreeg meteen een flinke boost met maar liefst 130 nieuwe leden. In totaal telt het SAVE-netwerk Kuurne momenteel bijna 500 gezinnen die lid zijn. Wie zich ook wenst aan te sluiten, kan zich melden via het [email protected].

“Om het hardnekkig overlastprobleem in het Sportpark aan te pakken, gebeurden ondertussen al de nodige acties door alle betrokken partners: gemeente- en politiediensten, scholen, woonmaatschappij, welzijns- en jongerenwerker…”, zegt burgemeester Francis Benoit (Burg+). “Het betrekken en informeren van onze buurtbewoners via het SAVE-netwerk was de volgende stap die we wilden zetten in deze geïntegreerde aanpak.”

The post 130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Financieel wordt het lastig, haar vertrek”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) uit ‘Blind getrouwd’. Het is nu aan kersverse echtgenoot Simen (31) om aan dat patroon een einde te maken. Al staat hij voor een stevige opdracht, want hij zal niet alleen het vertrouwen van zijn bruid, maar ook van haar broer, soulmate én huisgenoot

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht verkiezingsinmenging

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

Ondanks groot risico op kanker: 25 jaar na verbod worden nog steeds spullen met asbest verkocht

Er worden nog altijd asbesthoudende producten verkocht, ook al is dat al 25 jaar verboden wegens het verhoogde risico op kanker. Dat ontdekte VRT NWS. Op tweedehandssites maar evengoed in fysieke winkels vind je allerhande spullen terug die uit de gevaarlijke stof zijn vervaardigd: van een tuinstoel over bloembakken tot een hondenhok in asbestcement, je kan het zo gek niet

Lees meer »

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

101-jarige Maria Fenaux-Dhuyvetter uit Kuurne overleden

Vorige woensdag had in de Sint-Pieterskerk in Kuurne de uitvaartdienst plaats van de 101-jarige Maria Dhuyvetter. Ze was de echtgenote van ondernemer Gerard Fenaux (van het gelijknamige bedrijf) die in 2019 overleden is. Haar man was ook bekend als medestichter en bezieler van de kunstkring Evarist Carpentier. Zelf was Maria in Kuurne jaren actief als bestuurslid van CMBV (nu Markant).<br

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »