Infrabel waarschuwt met onthutsend filmpje om geen gesloten overweg over te steken: “Riskeer je leven niet”

Infrabel heeft een filmpje gedeeld op Facebook waarmee het mensen wil waarschuwen die een gesloten overweg oversteken: “Riskeer je leven niet”.

 

Meer krantenkoppen in België

“Jongeren gebruiken niet vaak genoeg condooms omdat ze te duur zijn”: is condoom van huismerk even veilig als dat van A-merk?

Condooms moeten gratis of goedkoper worden voor jongeren. Dat vindt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, na een enquête over condoomgebruik. Daaruit blijkt dat veel jongeren condooms te duur vinden en er daarom soms geen gebruiken. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 wil weten of een (goedkopere) condoom van een huismerk even veilig is als een exemplaar van een duurder

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Ik gun je alle geluk, maar financieel wordt het lastig”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) in ‘Dag Allemaal’. Daarom legt ze haar lot nu in de handen van de ‘Blind getrouwd’-experts. Het is aan kersverse echtgenoot Simen (31) om een einde te maken aan acht jaar single zijn. Daarvoor zal hij ook het vertrouwen moeten winnen van Larissa’s broer,

Lees meer »

Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker

De Harelbeekse Fotovrienden tonen hun nieuw en ander werk op 21 en 22 september in Dorpshuis De Rijstpekker in Hulste. “Fotograferen is onze passie en wij willen die graag delen met anderen”, luidt het. Ruim 20 fotovrienden nemen deel.
The post Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te blazen”

“Gekocht om ballonnen te vullen voor enkele feesten.” Een 24-jarige Fransman diste een vrij ongeloofwaardige verklaring op om de aanwezigheid van 19 flessen lachgas in de koffer van zijn auto te verantwoorden. “Zou je dan 1.500 ballonnen opblazen?”, vroeg de openbare aanklager zich af.
The post Fransman terecht voor bezit 19 flessen lachgas in auto: “Om ballonnen op te

Lees meer »

Leon en Ria vieren diamanten huwelijksverjaardag

Leon Verstraete en Ria Van Zieleghem beleefden op 13 juli 1964 een van de leukste dagen van hun leven. Die dag stapten ze immers in het huwelijksbootje in Lichtervelde. Daarmee viert het koppel hun 60ste huwelijksverjaardag. Leon werkte bij de toenmalige CBRT, die uiteindelijk Philips geworden is. Hij monteerde er televisietoestellen. Ria bleef thuis om
The post Leon en

Lees meer »

Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen”

De trialclub in Lichtervelde, TSCL, maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. “Het terrein ligt er prima bij,” zegt voorzitter Geert Carpentier, “al mag het nog een beetje regenen om het wat zachter te maken.”
The post Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen” appeared

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

“Voor de rest van haar leven afhankelijk van intensieve zorg”: gruwelijke details komen naar boven tijdens proces over mishandeld pleegmeisje (10)

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »

Wachtlijst jeugdhulp langer dan ooit

Eind vorig jaar waren er 8.545 kinderen en jongeren met een onbeantwoorde hulpvraag, of ruim 1.000 meer dan eind 2022. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams agentschap Opgroeien. Zelfs de crisishulp krijgt meer vragen dan ze aankan.

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,92 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,92 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon die

Lees meer »