Treinverkeer tussen Waver en Sint-Joris-Weert tijdlang onderbroken nadat fietser gesloten overweg negeert

Het treinverkeer tussen Waver en Sint-Joris-Weert, op de lijn Leuven-Ottignies, was vanmiddag een tijdlang verstoord. Een fietser stak een gesloten overweg over en werd aangereden door een trein. Het slachtoffer overleefde de aanrijding. 

Meer krantenkoppen in België

Onweer en felle wind treffen verschillende gemeentes in het Hageland

Een stevig onweer heeft donderdagavond voor wateroverlast gezorgd in verschillende gemeenten in het Hageland. De grootste ellende was voor Tremelo, Keerbergen, Tielt-Winge en Glabbeek. Straten en kelders liepen onder, daarbij kwam ook veel modder van de velden. In Glabbeek zorgde een soort van windhoos lokaal voor heel wat schade.

Lees meer »

Heraangelegde Ringlaan in Wenduine na 7 jaar eindelijk geopend

In Wenduine, bij De Haan, is de nieuwe Ringlaan officieel geopend. Door allerlei problemen sleepten de werken 7 jaar aan. Het gemeentebestuur en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWVV) trakteerden de buurtbewoners op een glaasje, "om hen te bedanken voor hun begrip en hun geduld". Een wandelconcert van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia De Haan, maakte de opening extra feestelijk.

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga niet in het water als er geen redders zijn”

Afgelopen nacht liep een melding binnen bij de politie over mensen in zee. Rond 1.30 uur begaf de politie zich met spoed naar het strand. Er zouden zich een aantal personen in zee begeven. De patrouille gebruikte de zoeklichten van de dienstvoertuigen en kon zes zwemmende personen vaststellen.
The post Zes jongeren betrapt op nachtelijk zwemmen in zee: “Ga

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Lijsttrekker verkiezingen in Lokeren slachtoffer van ‘spoofing’: “Russische cybercriminelen willen valse informatie verspreiden”

In Lokeren is een politicus het slachtoffer geworden van ‘spoofing’. Cybercriminelen versturen daarbij e-mails onder de naam van het slachtoffer. De techniek wordt gebruikt door oplichters én om desinformatie te verspreiden. Het slachtoffer zegt dat Russische criminelen achter de feiten zitten. "Extra onderzoek is nodig, we zien het inderdaad opduiken bij verkiezingen, om mensen woorden in de mond te leggen",

Lees meer »